Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Ungdomar idag och framtidens arbetsmarknad

Den 16 juni ligger fokus på hur vi bygger en hållbar arbetsmarknad för att möta framtidens utmaningar. Vad innebär det att tillsammans ta ansvar för kompetensförsörjningen? Och vad vill dagens ungdomar arbeta med?

Ungdomar idag och framtidens arbetsmarknad

Kanske är du en arbetsgivare som aktivt arbetar med kompetensförsörjningsfrågan, eller så vill du helt enkelt vara uppdaterad kring vad framtidens medarbetare tänker? Oavsett anledning är du som jobbar inom näringslivet välkommen att anmäla dig till en intressant timme med föreläsning om hur vi skapar en hållbar arbetsmarknad samt en lokal spaning kring ungdomar i Örebro län, deras syn på arbetsgivare, branscher och drömjobb. Med andra ord en djupdykning in i tankarna på framtidens arbetskraft, som sedan avrundas med diskussion tillsammans med andra lokala arbetsgivare.

Välkommen att vara ett steg före med den långsiktiga kompetensförsörjningen!

Program

10:30 - 10:40 Inledning
10:40 - 11:10 Föreläsning: En hållbar arbetsmarknad för framtidens utmaningar
11:10 - 11:30 Ungdomar idag - en lokal spaning & diskussion i break out rooms
11:30 - 11:40 Avslutning

En hållbar arbetsmarknad för framtidens utmaningar

Björn Nordén, Competence

Hur bygger vi en hållbar arbetsmarknad för att möta framtidens utmaningar? Vad innebär det att tillsammans ta ansvar för kompetensförsörjningen? Och hur stor påverkan har dagens ungdomar på framtidens arbetsmarknad? Det och lite till kommer Björn Nordén prata om under sin föreläsning. Björn har arbetat med kompetensförsörjning i över 10 år och är väl insatt i arbetsmarknadsfrågor.

Ungdomar idag - en lokal spaning

Arbetsmarknadskunskap i Örebro län

Rykande färsk statistik om vad ungdomar i Örebro län tänker kring arbetsgivare, branscher och yrken. Inhämtad läsåret 2020/2021.

  • Vilka drömjobb har dagens ungdomar?
  • Vilka branscher är eleverna intresserade av att jobba inom?
  • Vilka arbetsgivare känner ungdomarna till?

Om Arbetsmarknadskunskap

I samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Örebro Län berättar vi för ungdomar i skolan om framtidens jobb i olika branscher på ett unikt sätt för att skapa en mer hållbar arbetsmarknad. Vi visar vägen till jobben och vad som krävs för att få dem. Tillsammans bygger vi ett konkurrenskraftigt Örebro län med en hållbar arbetsmarknad. Läs mer om tjänsten här.

Partnerskapet - AMK

Tillsammans med alla AMK-samarbetspartners träffas vi ett par gånger per år för att prata långsiktig kompetensförsörjning, med fokus på framtidens medarbetare - dagens ungdomar. Det här är en av de träffarna inom AMK-nätverket. Är du nyfiken på att bli partner? Läs mer här.

Vi som jobbar med Arbetsmarknadskuskap i Örebro län

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Emma Karlsson

  • Koordinator
  • Relocation Service

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

16 juni 2021, kl 10:30-11:40

Plats

Digitalt. Länk skickas ut på morgonen den 16/6.

Information

0 kronor för partners inom Arbetsmarknadskunskap (AMK). I anmälan: skriv "AMK partner" som referens och kostnadsställe.

150 kronor för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen (som inte är AMK-partner).

200 kronor för icke medlemmar/icke AMK-partners.
Priset är exklusive moms.

Sista anmälan/avanmälan: 14 juni 2021

Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.

AMK-partners är:

Bergslagens Sparbank, Epiroc, Karlskoga Kommun, Lekebergs Sparbank, Lindesbergs kommun, Region Örebro län, Örebro kommun, Kumla kommun, Bae Systems, Headlight, Hällefors kommun, Kommuninvest, Ljusnarbsergs kommun, Lekebergs kommun, Länsförsäkringar Bergslagen, Nora Kommun, Ovako, SAAB, ÖBO, Örebro Universitet