Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

SYV-träff med Arbetsmarknadskunskap

Den 17 juni ligger fokus på länets ungdomar och de behov som förväntas i framtiden. Vad vill dagens ungdomar arbeta med? Och hur ser framtiden ut?

Dagens ungdomar, bristbranscher och arbetsgivarkoll

Är du en Studie- och yrkesvägledare som arbetar på högstadie- eller gymnasieskola i Örebro län? Då välkomnar vi dig till en digital träff med oss.

Du får en uppdatering kring Arbetsmarknadskunskap - hur läget är just nu och vad som planeras inför kommande läsår. Du får ta del av en lokal spaning kring ungdomarna i Örebro län, deras syn på arbetsgivare, branscher och drömjobb. Med andra ord en djupdykning in i tankarna på framtidens arbetskraft. Stämmer det överens med vad dina elever säger? Och är det någon bransch som fått ökat intresse till följd av pandemin? Detta varvas med diskussioner i mindre grupper tillsammans med andra Studie- och yrkesvägledare i länet.

Program

13:30 - 13:40 Inledning
13:40 - 13:50 Arbetsmarknadskunskap - såhär långt
13:50 - 14:10 Föreläsning: Ungdomar idag - en lokal spaning
14:10 - 14:25 PAUS
14:25 - 14:45 Diskussion i break out rooms
14:45 - 14:55 Kommande läsår (AMK)
14:55 - 15:00 Avslutning

Ungdomar idag - en lokal spaning

Arbetsmarknadskunskap i Örebro län

Rykande färsk statistik om vad ungdomar i Örebro län tänker kring arbetsgivare, branscher och yrken. Inhämtad läsåret 2020/2021.

  • Vilka drömjobb har dagens ungdomar?
  • Vilka branscher är eleverna intresserade av att jobba inom?
  • Vilka arbetsgivare känner ungdomarna till?

Workshop mellan er SYV:ar

Break out rooms - erfarenheter och framtidstankar

I mindre grupper diskuteras frågor kopplade till föreläsningen om Örebro läns ungdomar och framtidstankar. Samt diskussion kring kommande läsår, vilka utmaningar finns till följd av Corona? Vilka möjligheter har skapats?

Läsåret 2021-2022

Arbetsmarknadskunskap Örebro

Vi blickar framåt till nästa läsår och AMK-årshjulet. Planering och tankar från oss och från er. Hur tror vi att det ser ut framåt hösten? Fysiska/digitala möten?

Tillsammans jobbar vi för att skapa en hållbar arbetsmarknad. Välkommen!

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

17 juni 2021, kl 13:30-15:00

Plats

Digitalt. Länk skickas ut på morgonen den 17/6.

Information

Endast för Studie- och yrkesvägledare på högstadie- och gymnasieskolor inom de kommuner som är partner till Arbetsmarknadskunskap (AMK).

Sista anmälan/avanmälan: 14 juni FÖRLÄNGD TILL 15 juni

Kommuner med samarbetsskolor i Örebro län är:

Karlskoga Kommun, Örebro kommun, Kumla kommun, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarbsergs kommun, Lekebergs kommun, Nora Kommun.

AMK för dig som är Studie- och yrkesvägledare

Tillsammans med dig som studie- och yrkesvägledare har vi möjlighet att boka in AMK för era elever. Vill du boka in lektioner för kommande läsår? Läs mer här.

Om Arbetsmarknadskunskap

I samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Örebro Län berättar vi för ungdomar i skolan om framtidens jobb i olika branscher på ett unikt sätt för att skapa en mer hållbar arbetsmarknad. Vi visar vägen till jobben och vad som krävs för att få dem. Tillsammans bygger vi ett konkurrenskraftigt Örebro län med en hållbar arbetsmarknad. Läs mer om tjänsten här.

Vi som jobbar med Arbetsmarknadskuskap i Örebro län

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Emma Karlsson

  • Koordinator
  • Relocation Service