Nätverket är ett forum för inspiration och lärande där deltagare delar med sig av varandras framgångar och utmaningar och tillsammans kommer på lösningar inom hållbarhetsområdet. Hållbarhetsnätverket gör att man får ett nätverk där man kan rådfråga och få hjälp om sådant som kan vara svårt att ta upp inom den egna organisationen och med hög komplexitet.
En möjlighet att tillsammans med andra i samma roll och situation utbyta erfarenheter, kunskap och idéer

Nätverket bidrar både till inspiration, personlig utveckling, nya kontakter och verktyg för att stärka din egna roll och organisation.
Citat från deltagare i Hållbarhetsnätverket
”Nätverket är givande och utvecklande där gemensamma utmaningar diskuteras och det är intressant att höra hur andra företag löser liknande problemställningar.”
Cecilia Oseroff, Kategorichef /Hållbarhetsansvarig, Bokusgruppen
”Det har varit väldigt berikande att ta del an andra deltagares verklighet och därigenom kunna stärka mig själv i min roll.”
Magnus Palm, Hållbarhetsansvarig på Glasgruppen i Sverige AB
”Nätverket har gett mig möjligheten att träffar andra med samma utmaningar som brinner lika mycket som jag för hållbarhetsfrågor.”
Deltagare grupp 2 hållbarhetsnätverket.
”Bra information och insikt om att många av oss sitter med samma/likvärdiga utmaningar. Värdefullt att se konkreta exempel på bra åtgärder vid besöken hos projektmedlemmarna. Bra att ha möten hos respektive företag, det ger en bättre bild och förståelse över vilka utmaningar som finns. Även ett bra sätt att knyta personligare relation till gruppens medlemmar ”
Deltagare grupp 4 hållbarhetsnätverket.
”Jag har fått ett utökat nätverk inom området och ökad allmän kunskap inom hållbarhet”.
Deltagare grupp 2 hållbarhetsnätverket.
”Hållbarhetsnätverket utökade avsevärt min förståelse för hållbarhetsutmaningar och lösningar utanför min specifika bransch, gav praktiska verktyg och kontakter och förnyade mitt engagemang för att driva hållbar förändring inom min organisation.”
Dr. Shima Holder Hjort, Hållbarhetschef, Sverige, GF Building Flow Solutions
”Bra att få kontakt och träffa andra som faktiskt arbetar med hållbarhetsämnen. Kan lära sig tekniker och lösningar från andra branscher som kan tillämpas i min bransch”.
Deltagare grupp 4 hållbarhetsnätverket.
- Ny grupp startar 27 mars 2025 för organisationer i Mälardalen.
Anmäl ditt intresse i formuläret längst ner på sidan eller kontakta paula@handelskammarenmalardalen.se
Nätverksledare Mari Hellblom


Mari Hellblom har mångårig erfarenhet av verksamhetsstyrning och att integrera hållbarhet i verksamhetsprocesserna, både som anställd och i egna bolag. Hon har startat och utvecklat flera bolag och har stor vana att leda grupper. Idag driver Mari Hellblom Easy To Trust med uppdrag att göra hållbarhet kvantitativt, mätbart och flytta det till den hårda finansiella och datadrivna affärsvärlden, vilket möjliggör månatlig förbättring och uppföljning precis som finansiering. Mari är en mycket kunnig nätverksledare som öppnar upp för det som man kanske inte ser men som är viktigt för organisationer att veta.
Målgrupp
- Hållbarhetsansvarig, VD, personalansvarig eller motsvarande position i företag i hela vår region.
- Minst 10 anställda för att nå upp till den komplexitet som hållbarhetsnätverket erbjuder.
- Vi tror att du redan har ganska stor erfarenhet av hållbarhet redan och vill nu ta nästa steg och utmana dig med andra företag.
Innehåll
Innan nätverket startar kommer nätverksledare Mari att ta kontakt med varje representant för deltagande företag. Detta är för att få en bättre bild av alla som deltar och informationen hjälper till att skapa träffar som matchar deltagarnas behov. De första träffarna planeras för att lära känna varandra och förstå varandras roller, personligheter och utmaningar. Deltagarna är därefter med och planerar träffarna utifrån önskemål och tillsammans med nätverksledaren.
- Egna case och erfarenheter. Deltagarna är aktiva och lyfter konkreta situationer från egna verksamhetsutmaningar kopplat till rollen. Gruppen är tillsammans med och bidrar med kunskap, utvecklar lösningar och strategier. Genom att både ge och ta emot feedback skapas ett erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan deltagarna.
- Extern expertis. Beroende på ämnen och behov kan expertis tas in utifrån och bidra med inspiration och kunskap att ta med sig in i gruppdialogen.
- Handelskammaren Mälardalens egen expertis finns också tillgänglig och bidrar med omvärldsspaning inom aktuella ämnen och vad som är på gång inom näringslivet i regionen. Beroende på ämnen kan även den senaste forskningen presenteras genom samarbete med lärosäten eller andra organisationer.

Kontakta mig

Paula Byström
- Projektledare
- Affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap
- paula@handelskammarenmalardalen.se
- 076-677 97 98
- När du skickat in din intresseanmälan kommer jag att ta kontakt med dig, för att ta reda på mer och sätta ihop ett riktigt bra nätverk.
Intresseanmälan affärsnätverk

- 6-10 deltagare per grupp.
- Varje träff leds av en erfaren nätverksledare som guidar gruppen.
- Deltagare beslutar tillsammans vilka ämnen som ska diskuteras, samt datum och plats.
- 4-6 spännande studiebesök ingår.
- 6 träffar/år à ca 4 timmar. Varje träff inkluderar en gemensam måltid.
- Träffarna består av workshops, gruppdialoger och diskussioner.
- Full sekretess säkerställs och grupperna sätts samman så inga konkurrenssituationer uppstår.
- Vi tar in nya deltagare till våra grupper löpande.
Pris
19 500 kr per år för medlemmar i Handelskammaren.
24 500 kr för övriga.
Priser exkl. moms.
Om du vill fortsätta efter första året erhåller du en rabatt på 10% .
Förutom gruppens nätverksträffar ingår också ett exklusivt event där alla Handelskammaren Mälardalens deltagare i nätverk möts.
Exempel på ämnen som kan tas upp
- People management och mångfald.
- Hållbarhetens olika dimensioner – ekonomi, miljö och sociala aspekter.
- Hållbarhetsstrategi – att integrera hållbarhet i sin affärsplan och hur hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.
- Kravställning & mätetal.
- Cirkulär ekonomi – vad innebär Regeringens nationella strategi för omställning till cirkulär ekonomi?
- Hållbar i hela kedjan – från leverantör ut till kund, leverantörskedjor, korruption.
- Omvärldsspaning- vad är aktuellt och vad ligger på världens agendor inom hållbarhet?
- Krishantering och kommunikation.
- Nya hållbarhetsdirektivet– CSRD, samt tillhörande hållbarhetsstandard ESRS.