Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

28 jan 2020
Så lockar du unga talanger! - Sörmland

Företagens behov av ny kompetens ökar för varje år – och konkurrensen om dem som har attraktiv kompetens är större än någonsin. Lär dig mer om hur du bättre attraherar, rekryterar och behåller studenter och akademiker i början av karriären.

Läs mer
03 feb 2020
Vässa dina importkunskaper - Eskilstuna - Sörmland

Välkommen att inspireras och att ställa dina frågor till våra erfarna föreläsare! Under seminariet får du veta vilka frågor du måste ha koll på när du importerar. Du får en genomgång och en relevant överblick över hela importprocessen och stödsysteme

Läs mer
05 feb 2020
BREXIT-Seminarium i Örebro och Västerås - Örebro län, Sörmland, Västmanland

Brexit har varit en ”never ending story” i snart fyra år, men nu har brittiska parlamentet slutligen godkänt utträdesavtalet vilket innebär att Storbritannien lämnar EU den 31 januari.

Läs mer
12 feb 2020
Nya Incoterms 2020 - använder du rätt leveransvillkor? Eskilstuna - Sörmland

Har du kontroll på vilka leveransvillkor som ni använder på ert företag och vet ni vad dessa egentligen innebär? Denna utbildning ger dig kunskaper som gör att du kan komma fram till vilket leveransvillkor som passar just er och era affärer.

Läs mer
26 feb 2020
Lyckas med content marketing som B2B-företag - Eskilstuna - Sörmland

Välkommen på en spännande och matnyttig frukost med Glory Days. På den här kunskapsfrukosten får du tips om hur du kommer igång med content marketing.

Läs mer
12 mar 2020
EN20 - Sörmland

Eskilstuna Näringsliv är en sammanslagning av Näringslivsdagen och Marknadsplats. Näringslivet samlas en dag för inspirerande föreläsningar och möten. Framgångsrika företagare under året prisas och hyllas under festliga former på kvällen.

Läs mer
19 mar 2020
Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor - Örebro län, Sörmland, Västmanland

Internationell handel innebär alltid en risk. Levererar säljaren? Kommer köparen att betala? Villkor för betalning, leverans och försäkring används för att minimera riskerna och bana väg för tillit, samtidigt som villkoren i rätt kombination kan ge v

Läs mer
12 maj 2020
Kurs Export- & importdokument - Örebro län, Sörmland, Västmanland

Under kursen om export- och importdokument lär du dig att hantera kommersiella dokument, tulldokument och transportdokument på ett logiskt sätt.

Läs mer
13 maj 2020
Kurs i NSAB 2015 - Internationella godstransporter på väg - Örebro län, Sörmland, Västmanland

Under denna halvdagsutbildning belyser vi de olika aktörernas roller med utgångspunkt från t.ex. avsändare, mottagare, transportör, speditör. Särskilt fokus kommer att läggas på NSAB-regelverket och frågor som rör ansvar, dröjsmål, försäkring och er

Läs mer
21 okt 2020
Kurs med fokus på ursprung och frihandelsavtal - Örebro län, Sörmland, Västmanland

Under Fördjupningskurs i ursprungsregler och frihandelsavtal lär du dig hur du fastställer varans ursprungsland samt hur klassificeringen av varor kan leda till höga tullar, tullnedsättning eller tullfrihet för din kund.

Läs mer