Varje månad gör Handelskammaren Mälardalen en omvärldsspaning på infrastrukturområdet som innehåller nyheter, aktuell forskning, politisk debatt med mera.

Thor-Björn Käck

  • Projektledare
  • Medlemskap, infrastruktur och internationell handel

Prenumerera på omvärldsbevakning

* obligatoriskt fält

Omvärldsspaning infrastruktur och logistik april

Omvärldsspaningen för april månad innehåller ett brett urval av nyheter. Bland annat tillgänglighet till Arlanda behöver ökas, Spaniens järnvägsnät för höghastighetståg fyller 30 år, Sjöfartsverket vill sänka farledsavgifterna & skatten på bensin och diesel ner den 1 maj.

Läs mer

Omvärldsspaning infrastruktur och logistik mars

Omvärldsspaningen för mars månad innehåller ett brett urval av nyheter. Bland annat Arlandastad köper Skavsta flygplats, regioner vill se mer infrastruktur i Örebro, Sjöfartsverket vill sänka farledsavgifterna med 25 procent & finansministern pratade skatt och dieselpris med åkare i Västerås.

Läs mer

Ny rapport: Små investeringar på Mälarbanan ­­ger väldigt stora effekter

20 minuter kortare restid mellan Örebro och Stockholm. En kraftigt ökad kapacitet och fler tåg i tid. Investeringar i Mälarbanan skulle ge stora positiva effekter för tågtrafiken i Mälardalen och i Stockholmsregionen. Bolaget Oslo-Sthlm 2.55 har släppt en ny rapport som visar vad Trafikverkets förslag om en fullständig dubbelspårsutbyggnad på Mälarbanan skulle kunna innebära i form av samhällsnyttor och förbättrad trafik.

Läs mer