På Handelskammaren Mälardalens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar
Tjänster

Relocation Service/Inflyttarservice

En bra start för dina nyanställda medarbetare

Oavsett om du anställer från andra länder eller Sverige erbjuder Handelskammaren Mälardalen en helhetslösning inom Relocation Service/Inflyttarservice.  Det går bra att beställa ett helt paket eller delar av det utifrån behov. Syftet är att den nyanställde ska komma igång med sitt arbete så snabbt som möjligt, medan vi hjälper till med alla praktiska detaljer. Kostnadseffektivt för arbetsgivaren och tryggt för medarbetaren.

Mälardalsregionen är en region med stark tillväxt. En av de viktigaste faktorerna för att lyckas växa, är att rekrytera kompetent och konkurrenskraftig arbetskraft.  Men idag räcker det inte med att erbjuda ett bra arbete och en hög lön. Det är så många andra saker som har betydelse i samband med ett beslut om att flytta: val av boende, partnern kanske behöver tips och stöd i processen att hitta jobb, barnen ska börja förskola eller skola och hitta nya vänner genom fritidsaktiviteter.

Tjänster inom vår Relocation Service/Inflyttarservice:

Pre-visit

Vi förbereder ett pre-visit besök utifrån den nyanställde och dennes familjs behov. Under besöket i den nya hemstaden informerar vi om hur det är att leva där, visar staden med omgivningar, olika boendealternativ, fritidsaktiviteter samt samordnar möte inför skolplacering för nyanlända barn och ungdomar.

Immigration

Det här gäller bara för dig som rekryterar från tredje land. En av de viktigaste sakerna är att få den nyrekryterades arbetstillstånd på plats. Vi ansvarar för hanteringen av hela immigrationsprocessen och håller oss uppdaterade med de gällande reglerna hos Migrationsverket. Handelskammaren är certifierade hos Migrationsverket, vilket innebär att vi har en betydligt snabbare hanteringsprocess än vanligt.

Home search

Vi söker bostadsobjekt utifrån den anställdes behov och önskemål. Det är viktigt att den nyanställde blir nöjd med sitt nya boende. Vi informerar om den svenska bostadsmarknadens förutsättningar och förhandlar och skriver kontrakt med hyresvärden.

Settling in

Under den första tiden i det nya hemlandet är det mycket nytt att sätta sig in i och koordinera. Vi hjälper till med folkbokföring och det viktiga svenska personnumret, besök på olika myndigheter, tecknar abonnemang osv för att den nyanställde ska få en så bra och smidig start som möjligt.

Ongoing support

Behovet av support vid flytt till ett nytt land kan variera mycket utifrån tidigare erfarenheter. Det är naturligt att många frågor ställs till kollegor och arbetsgivare. Ongoing support är till för att avlasta dem genom att svara på frågor som uppkommer efter att personen installerat sig. Behovet brukar vara som störst under de första 3-6 månaderna.

Departure

Det är många saker att tänka på när det är dags att återvända hem eller flytta till ett annat land. Vi erbjuder personlig support så att processen blir lika smidig som vid flytten till Sverige. Myndigheter ska kontaktas, abonnemang avslutas o.s.v.

Några av våra kunder

Välkommen med din förfrågan till någon av oss!

Susann Johansson

  • Projektledare
  • Relocation Service

Christina Davies

  • Koordinator
  • Relocation Service

Marcus Ellervik

  • Koordinator
  • Relocation Service