På Handelskammaren Mälardalens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Yrkestrainee

Genom lärlingselever får arbetsgivare tidigt, och under en längre period, forma elever utefter sin egen verksamhet, tillsammans med skolans utbildningsplan. Eleven i sin tur får lära sig yrket genom att jobba ”på riktigt” och vara anställd under sin utbildning.

 

Yrkestrainee som projekt på Handelskammaren

Yrkestrainee i Örebro län är ett tvåårigt projekt, som ska informera om möjligheten till Yrkestraieneer/lärlingselever i länet samt vara med och göra det lättare för skolor och arbetsgivare att samverka kring lärlingsutbildningskonceptet. Ett koncept som funnits i svensk skola sedan 2014, men som inte används så mycket som det skulle kunna användas i Örebro län. Det tvååriga projektet syftar till att fungera som en katalysator för utbildningsformen, där företagen i regionen får ökad kunskap och möjlighet att lärlingsanställa gymnasieelever. Projektet finansieras av Europeiska unionen, Tillväxtverket och Region Örebro län.

Har du frågor eller är nyfiken på att veta mer? Hör av dig till vår projektledare Elise!

Elise Fahlander

  • Projektledare
  • Yrkestrainee
Projekt som finansieras av Tillväxtverket - Europeiska unionen, samt medfinansiären Region Örebro län

Läs gärna: ”Lärlingsutbildningen i gymnasieskolan – kartläggning och undersökning” framtagen av Skolverket. Med statistik kring lärlingsutbildningen och dess effekter.