Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Kompetensforum - tema digital rekrytering

Kompetensforum är mötesplatsen för dig inom näringslivet som vill samverka kring kompetensförsörjning och kompetensutveckling, utbyta erfarenheter och få ökad kunskap inom kompetensförsörjningsområdet.

En del företag hade redan kommit igång tidigare, men under pandemin har många HR-avdelningar drastiskt fått ändra sitt arbetssätt, allt för att upprätthålla social distansering. Ansökan genom inspelad video, videointervjuer och digital onboarding har blivit det "nya normala".

Men vad innebär det här för utmaningar och möjligheter? Är det plötsligt möjligt med ett betydligt bredare urval och även internationella sökanden genom en effektivare rekrytering? Det är många som prövat sig fram under den här tiden och frågan är vad som kan komma att stanna framöver.

Välkommen till en innehållsrik kompetensträff där du kommer få ny kunskap inom digital rekrytering från experter och utbyta erfarenheter med andra. 

Program/Innehåll
  • Rekrytering / bemanningsföretag
    Maria Tedsjö, TNG och Urban Appelquist, Poolia har mångårig erfarenhet inom branschen. Hur har pandemin förändrat vårt sätt att rekrytera? Vad innebär detta för företag och medarbetare?
  • Framgångsrika exempel
    Lyssna till Lena Johansson, HR-ansvarig på ICA Maxi Universitetet som har rekryterat hundratals medarbetare digitalt. Vad är de främsta lärdomarna och vilka är fallgroparna?
  • Gruppdialog
    Vi delar in oss i mindre samtalsgrupper online där du som deltar får träffa övriga deltagare och utbyta erfarenheter.
Målgrupp

Kompetensforum är mötesplatsen för dig som är strategiskt ansvarig för HR, rekrytering, bemanning eller kompetensutveckling. Här diskuterar vi aktuella utmaningar inom kompetensförsörjning och hur vi tillsammans kan lösa dem.

Oskar Axelsson

  • Verkställande direktör
Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.

Information och anmälan

Tid

1 juni, kl. 09.00-10.15

Plats

Online via Zoom. Länk kommer i bekräftelsemejlet.

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen.
295 kronor, exklusive moms, för dig som inte är medlem.
--> Bli medlem nu!

Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.

Sista anmälan:  31 maj