Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Bergslagens näringslivsdag

Välkommen till Bergslagens näringslivsdag på Loka Brunn den 12 april 2018. Näringslivsdagen vänder sig till sig till dig som är företagare eller anställd inom det privata näringslivet, i offentliga organisationer eller inom ideell verksamhet i Bergslagen - Nora, Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors med omnejd. Du möter både andra deltagare, föreläsare och spännande lokala utställare.

Program

11.30-12.30 Lunch i matsalen och utställning i Viktoriafoajén med lokala spännande företag

12.30 Handelskammaren Mälardalens vd Jenny Emerén hälsar välkommen tillsammans med dagens moderator Marie Dahlgren, vice vd på Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri 

12.35-14.30 Föreläsning och workshop med Linus Holmgren som är vd på employer branding-byrån Talent Talk. Han är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom området och har lång erfarenhet av att hjälpa både företag, myndigheter och branscher att kommunicera ett sanningsenligt och attraktivt varumärke som arbetsgivare.

Linus talar om hur du går från passiv till aktiv rekrytering, hur du blir attraktiv för både hoppjerkor och trotjänare och hur du skapar den röda tråden, från det externa löftet till den interna verkligheten:

  • Hur förstår ni era rekryteringsmålgrupper? Vad måste ni veta om dem ni vill kommunicera med?
  • Att vara attraktiv för både trotjänare och hoppjerkor.
  • Skapa den röda tråden, från det externa löftet till den interna verkligheten.
  • De viktigaste trenderna på kompetensmarknaden: Hur påverkar demografin, generationsväxlingen, den ökade rörligheten och den förändrade synen på arbete olika branscher, yrken och enskilda arbetsgivare?
  • Effektiva kommunikationskanaler: printannonser, karriärwebb, sociala medier, tipsrekrytering och karriärmässor... Mycket att välja på, men vilka kanaler är egentligen bäst för att nå ut till just era målgrupper?

14.30-15.15 Mingel, möten och utställning

15.15-16.15 Fyra föreläsningar med lokalt näringslivsperspektiv

  • Tobias Nygren, universitetslektor, Örebro universitet.  Tobias lotsar oss genom trender, framtidsspaning och möjligheter för besöksnäringen. Som först i världen disputerade Tobias 2004 i måltidskunskap - om det som händer när vi kombinerar mat, dryck och ledarskap.
  • Phetra Ericsson, personaldirektör för Ovako koncernen. Phetra har under flera år arbetat som HR manager på Ovako i Hällefors, hon talar på temat: Kompetensförsörjning - att attrahera, behålla och utveckla medarbetare inom Ovako.
  • Kalle Selander, utvecklingschef Karlskoga kommun. Kalle är en välkänd inspiratör och föreläsare. Han föreläser om hur vi blir bäst på bemötande, hur genuina långvariga relationer skapas och hur vi gör för att skapa magiska möten.
  • Marlene Alander, vd Apoteksgården. Med lång erfarenhet som sjuksköterska startade Marlene 2006 Apoteksgårdens Samtalsmottagning. Hon föreläser om hur man som arbetsgivare kan öka attraktionskraften med en hälsosam arbetsplats och mota den psykiska ohälsa som är vår tids farsot.

17.00 Avslut

17.00-19.00 After work mingel* - bokas separat - musik, mingel, bar, enklare förtäring, 2 glas öl/vin (alkoholfria alternativ finns).
* Pris: 295 kronor inklusive moms (ingår inte i konferensavgiften).

Samarbetspartners

Huvudföreläsare

"Bra, konkret och med lite humor. Härlig föreläsning!"

"Jättebra, inspirerande, riktiga tips och actions. Fick mycket att tänka på."

"Bra och intressant talare som gärna bjöd på sig själv. Kul!"

Linus Holmgren är varumärkesstrateg och var med och grundade Talent Talk 2001. Han har en gedigen kunskap om, och erfarenhet av, hur man identifierar, vidareutvecklar, implementerar och kommunicerar sitt varumärke som arbetsgivare. Under de senaste 20 åren har han arbetat med ett stort antal företag, myndigheter, kommuner och organisationer som gått igenom förändringsprocesser för att stärka eller förändra både sitt erbjudande som arbetsgivare och sin medarbetarkommunikation, både internt och externt. Han är ekonom från Stockholms Universitet med inriktning på organisation, ledarskap och marknadsföring.

Information och anmälan

Tid

12 april 2018, 11.30-17.00

Plats

Loka Brunn

Pris

495 kronor + moms
Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.