Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Seminarium: Karlskoga en vinnare i infrastrukturen

Oslo och Stockholm är två av Europas snabbast växande städer. Däremellan ligger Sveriges befolkningstätaste stråk med många viktiga företag. Inte minst i Karlskoga. Nu närmar sig det första spadtaget för en utbyggd tågsträcka mellan Stockholm och Oslo via Karlskoga. Vad innebär det för dig och ditt företag? Den 12 april får du svar. Välkommen!

Program

09:00 Registrering och kaffe

09:15 Inledning
Norge är Sveriges främsta exportland. Oslo och Stockholm är två av Europas snabbast växande städer och däremellan ligger Sveriges befolkningstätaste stråk med många viktiga företag. Trots det är landinfrastrukturen bristfällig och "snabbtåget" tar nästan 5 timmar. Nu närmar sig det första spadtaget för en utbyggd tågsträcka mellan Stockholm och Oslo via Karlskoga.
Jenny Emerén, VD Handelskammaren Mälardalen

Nuläget - 585 företagsröster
Näringslivet ser ett stort behov av bättre kommunikationer och tillförlitlighet till tåget mellan Stockholm och Oslo. Det visar en undersökning som Handelskammaren Mälardalen och Handelskammaren Värmland har gjort med närmare 600 företag. Vad ser man för utmaningar och för potential för bättre affärer?
Mikael Wass, Handelskammaren Mälardalen

Framtiden - under tre timmar
Hur kan man kan bygga ut tågsträckan mellan de två huvudstäderna för att pressa ned restiden under tre timmar. Vad behövs, och hur skulle det kunna finansieras? Är utländska intressen ett relevant alternativ? Stråket kan bli en del i det europeiska transportsystemet och kalkyler visare att det är samhällsekonomiskt lönsamt men hur ser dessa nyttor ut, och vad blir effekten för Karlskogaregionen?
Jonas Karlsson, VD Oslo-Stockholm 2.55 och Martin Sandberg, VD Trip AB

Karlskoga - i en ny geografi
Tåg är en viktig pusselbit för att öka tillgängligheten, men vad händer sedan? Hur kommer det att påverka Karlskoga som bostads- och etableringsort? Och affärerna med Norge?
Bosse Björk, Karlskoga kommun

11:00 Avslut

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Information och anmälan

Tid

12 april, kl 09.00-11.00

Plats

Bofors Hotel, Hyttåsvägen 12 Karlskoga

Information

Kostnadsfritt
Sista anmälan: 10 april
Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.

 Varför ska du delta?

Du får en snabb uppdatering om en av de viktigaste framtidsfrågorna som kan påverka dig och ditt företags tillväxt. Om du gör affärer med Norge idag, transporterar mycket gods, gör många affärsresor eller behöver rekrytera på en större kompetensmarknad är detta seminarium extra intressant.