Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Webinar: Nya möjligheter med utlandsrekrytering & Relocation Service

Det här seminariet är genomfört men kan ses i efterhand genom filmen nedan.

Har du svårt att hitta rätt medarbetare? Låt ditt företag växa genom utlandsrekrytering.

Den största utmaningen i ett flertal branscher just nu är tillgången på rätt kompetens. I samband med ökade orderingångar hindrar det till och med tillväxten för många företag i Mälardalen.

Under det här webinariet får du ny kunskap i hur utlandsrekrytering direkt kan förbättra er matchning och tillväxt. För många bolag kan det här vara en dold stor möjlighet som ännu inte är prövad och det finns bra stöd och hjälp att erhålla. Eures, ett europeiskt rekryteringssamarbete underlättar rörligheten och gör att du kan nå miljontals potentiella medarbetare utanför Sverige. Genom Relocation Service, Handelskammarens tjänst inom inflyttarservice, får du professionell hjälp med allt det praktiska som följer av en utlandsrekrytering.

Lyssna till experter inom området så du kan komma igång och ta nästa steg i att hitta ny och relevant kompetens utanför Sverige.

Välkommen till ett spännande webinar för ny inspiration och nya möjligheter. 

Program
  • Inledning Handelskammaren Mälardalen - Oskar Axelsson affärsområdeschef 
  • Nya möjligheter med utlandsrekrytering. Hur går det till konkret att få hjälp att direkt hitta nya medarbetare i andra länder? Lyssna till hur du når en betydligt större arbetsmarknad och skapar förutsättningar för ditt företag att växa. Anders Carlsson-Eklund, EURES Adviser
  • Relocation Service/Inflyttarservice. Heltäckande tjänst som tillhandahåller all praktisk hjälp så den anställde får en professionell och positivt start.  Marcus Ellervik, projektledare Relocation Service
  • Hur kan en rekrytering och inflyttning gå till och vad finns det för utmaningar? Intervju med Zinkgruvan Mining som rekryterar internationell kompetens. Per-Anders Ivarsson, personalchef  & Annlouise Lindberg, HR-generalist, Zinkgruvan Mining.

Mötet sker digitalt via Zoom och det kommer ges möjlighet att ställa frågor för deltagarna.

Läs mer om Relocation Service

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

24 maj kl 09.00-10.00

Plats

Digitalt via Zoom. Anslutningslänk fås via mail.

Seminariet kan nu ses i efterhand genom filmen till vänster.

Information

Öppet webinar, men anmälan krävs. Sista anmälan:  23 maj

Marcus Ellervik

  • Projektledare
  • Relocation Service

Oskar Axelsson

  • Verkställande direktör