Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Trade Talks Kanada

Trade Talks by Swedish Chambers är en serie kostnadsfria, livesända seminarier inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handelskammare. Idag fokuserar vi på Kanada.

PROGRAM

Svenska företag har många anledningar att expandera till Kanada. Det är världens tionde största ekonomi med över 37 miljoner invånare. Branschstrukturen och företagskulturen delar många likheter med Sverige. Vi delar värderingar som jämställdhet, mångfald och hållbarhet. De gemensamma grunderna öppnar nya affärsmöjligheter, synergier och samarbeten inom bland annat tech och innovation.
Kanada har en stabil ekonomi och det finns inga större hinder för utländska företag att etablera sig i Kanada. Sedan september 2017 har det blivit ännu lättare för svenska företag att investera i Kanada tack vare CETA, frihandelsavtalet mellan EU och Kanada. CETA har lett till att tarifferna nästan helt försvunnit, och det har också öppnat offentlig upphandling på alla nivåer. Samtidigt har Kanada mycket gemensamt med USA som marknad, vilket gör det till en utmärkt testmarknad för Nordamerika, särskilt i brist på frihandelsavtal mellan EU och USA.

Kanada är liksom Sverige ett resursbaserat land. Några av landets största industrier är gruvdrift, vattenförsörjning, skogsbruk, energi, olja och gas. Även den kanadensiska sjukvården påminner om Sveriges offentligt finansierade sjukvård och sociala stödsystem. Att Kanadas branschstruktur och affärskultur liknar Sverige gör det ännu mer attraktivt som marknad för export och handel.

Under detta webbseminarium kommer ledande experter inom internationalisering att berätta om den kanadensiska marknaden och vad svenska företag bör tänka på när de blickar västerut.

AGENDA & LEDANDE EXPERTER
Intro av Norrbottens Handelskammare

Hur man gör affärer i Kanada ur ett nordiskt perspektiv, Jukka Matikainen, VD, Nordic Trading House i Kanada

Investerings- och affärsmöjligheter i Kanada, Magnus Almén, Senior Investment Officer – Norden, Kanadas ambassad i Sverige

Framgångsrik marknadsinträde till Kanada, Christina Keighren, landschef, & Patricia Boeg-Jensen, projektledare, Business Sweden i Kanada

Företagsfall: TBA

Slutsatser av Norrbottens Handelskammare

Moderatorer Sabrina Suikki & Helen Sundqvist, Norrbottens Handelskammare

VAD ÄR TRADE TALKS?

Trade Talks by Swedish Chambers är ett gemensamt initiativ inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handelskammare i samarbete med svenska utlandshandelskammare och marknadsexperter.

Som deltagare i Trade Talks interaktiva webinars, kommer du att få ta del av expertis från vårt världsomspännande internationella nätverk.

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Information och anmälan

Tid

1 juni 15.00-16.30
Sista anmälan: 30 maj

Plats

Online

Pris

Kostnadsfritt

Övrigt
Webbinariet kommer hållas på engelska.