Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Onlineseminarium: Senaste nytt Oslo-Stockholm

Välkommen till ett onlineseminarium där vi uppdaterar dig om det senaste som hänt inom arbetet med utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm. Bland annat lyfter vi den nyligen släppta utredningen som Trafikverket och Jernbanedirektoratet gjorde gemensamt till ländernas regeringar om förutsättningarna för att förbättra järnvägen mellan Oslo och Stockholm.

Program

  • Senaste nytt om snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm
    Jonas Karlsson från bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger oss en uppdatering av det senaste som hänt inom arbetet med utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo-Stockholm.
  • Ny utredning från Trafikverket och Jernbanedirektoratet
    Trafikverket och Jernbanedirektoratet har levererat en gemensam utredning till ländernas regeringar om förutsättningarna för att förbättra järnvägen mellan Oslo och Stockholm. Jonas Karlsson kommenterar utredningen och berättar om vägen framåt nu.
  • Vad tycker näringslivet och lokala politiker om möjligheterna med ny och förbättrad järnväg mellan Oslo-Sthlm.
    Paneldiskussion.

 

Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor. Seminariet arrangeras och modereras av Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalens syfte är att tillsammans med näringslivet skapa de bästa förutsättningarna för tillväxt genom nätverk, kunskap och inflytande.

Samarbetspartners

Information och anmälan

Tid

28 november 2022
14.00 - 15.00

Plats

Online via Zoom.

Information

Öppet event för alla företag.
Sista anmälan: 28 november 2022.

Målgrupp

Företagsledare, logistik, HR, affärutvecklare, etablering, marknad/sälj, tekniska konsulter, bygg, fastighet, arbetsgivare - alla som är intresserade av bättre möjligheter till pendling, affärsresor, rekrytering eller att kapacitet frigörs för godstransporter.

Deltagare