Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Riskhantering i en orolig värld

Oroligheterna och terrordåden i Nice, Berlin, Bryssel, Paris, London och Stockholm för att nämna några platser, har inte undgått någon. Händelserna har gjort allt fler företag medvetna om att man måste vara förberedd om något händer.

De nya hoten kräver mer av arbetsgivarna. Det kan handla om att göra rätt förberedelser vid affärsresor eller att se över säkerhetsåtgärderna vid en expansion utomlands.

Ett företags omsorgsplikt gentemot sina anställda går under det engelska begreppet Duty of Care och fram till nu har många företag tagit lätt på denna skyldighet då man bedömt riskerna att något skall hända dess anställda som små. Men en hotfull omvärld kräver mer av en ansvarsfull arbetsgivare.

Vad ska du göra som anställd om du är på affärsresa och befinner dig mitt i händelsernas centrum? Vet din arbetsgivare hur denne ska agera och finns verktygen för att kunna hjälpa och stötta de anställda?

Mattias Nygren, grundare av 2Secure, Jens Berglund från Saab och Lotten Fowler från SBTA kommer att förklara vad Duty of Care innebär och hur man som företag bör förbereda organisationen inför en eventuell krissituation. Du kommer även att få konkreta råd om hur ni som företag ska öka krismedvetenheten och du kommer att få en första checklista med dig för att kunna börja arbeta med detta direkt.

Vi äter frukost mellan 07.30-08.00 och sedan lyssnar vi till Mattias presentation om riskhantering som avslutar 09.00.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Information och anmälan

Tid

23 januari 2019, kl 7.30-9.00

Plats

Handelskammaren Mälardalen, Vasagatan 20 A, Västerås

Information

Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.

Sista anmälan: 22 januari 2019