Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Kompetensnätverket: Rekrytera i Europa

Kompetensnätverket är mötesplatsen för dig inom näringslivet som vill samverka kring kompetensförsörjning och kompetensutveckling, utbyta erfarenhet och få ökad kunskap inom kompetensförsörjningsområdet.

Rekrytera i Europa

Världen förändras snabbt, och ditt företag behöver kanske höja blicken för att hitta de bästa medarbetarna. Det är inte lätt att hitta rätt människor, men en lösning som allt fler företag använder sig av är att rekrytera i hela Europa. Cirka tre procent av européerna bor och arbetar i en annan medlemsstat än sitt hemland. Att rekrytera nya medarbetare från hela Europa är ett sätt att lösa kompetensbristen på kort sikt samtidigt som din arbetsplats får tillgång till nya perspektiv. Du som arbetsgivare får ett större urval och bättre möjligheter att hitta de mest lämpade kandidaterna.

Vill du också komma igång med rekrytering i Europa men är osäker på hur du ska gå tillväga? Susanne Iwarson berättar mer om Eures som hjälper arbetsgivare som vill söka arbetskraft i andra europeiska länder. Eures erbjuder en lång rad tjänster, tillgängliga via Euresportalen och genom ett omfattande nätverk med fler än tusen rådgivare som arbetar inom Eures medlems- och partnerorganisationer.

Frukosten står framdukad från 7.30 och programmet startar klockan 8.00.

Varmt Välkommen!

Handelskammarens Kompetensnätverk är ett forum där näringslivet får möjlighet att samverka kring kompetensförsörjning och kompetensutveckling, utbyta erfarenhet, lyfta fram kompetensbehov på kort och lång sikt diskutera utbildningsformer och samverkansbehov med det offentliga. I nätverket får du träffa personer från andra företag som har liknande utmaningar som du och dina kollegor har.

Kompetensnätverket är till för dig som arbetar med HR, kompetensutveckling, rekrytering eller bemanning och som vill utveckla din kunskap till nytta för dig själv och ditt företag.
Kompetensnätverket är kostnadsfritt för medlemmar. Övriga deltagare betalar en avgift på 3 000 kr/år (ex moms). Det går självklart att bli medlem när som helst under året. Är du intresserad av att höra mer om Handelskammarens Kompetensnätverk, tveka inte att kontakta oss!

Information och anmälan

Tid

24 januari 2019, kl. 7.30-10.00

Plats

Handelskammaren Mälardalen - Vasagatan 20 A, Västerås.

Information

Kostnadsfritt för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen, men anmälan krävs.

Sista anmälan: 22 januari 2019