Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Promotionmorgon special - Hållbarhet

Välkommen till vårens sista Promotionmorgon! Vi bjuder på spännande gäster, senaste nytt från regionen och nya affärskontakter. Dropin från 7.30 med frukostbuffé. Scenprogrammet börjar 8.00.

Program

Uppdateras löpande

Elbussar för ett mer hållbart Örebro
De första elbussarna till Örebro är beställda vilket ställer andra krav på depån i Bettorp, som nu elektrifieras. Vi får höra Svealandstrafikens chef för Teknik och Innovation, Geert Schaap och Miljö- och hållbarhetsutvecklare Cecilia Andersson berätta om satsningen.

Örebro Hållbarhetsarena
Från Örebro Hållbarhetsarena är Katja Hagström,  Region Örebro län, Malin Lindqvist, Örebro kommun, Veronica Sund, Länsstyrelsen Örebro med oss på scen och pratar om vad som ligger närmast i planen och vilka stöd som finns att få som företag för det fortsatta arbetet med att få till en hållbar regional utveckling och tillväxt med minimal klimatpåverkan.

Så bygger vi en klimatsmart stad
Jonas Tannerstad, chef el och automation på ÖBO berättar om hur vi bygger en klimatsmartare stad bl.a. genom att integrera energisystem.

Siktar högt - Klimatneutrala 2030
Sara Bronner och Anders Lennartsson från Svenska kyrkan i Örebro om att våga sätta höga miljö- och klimatmål och hur färdplanen ser ut för att ta sig dit.

Biologisk mångfald i gruvbranschen
Charlotte Odenberg, hållbarhetschef på Zinkgruvan Mining berättar om den färdplan för biologisk mångfald som svenska gruvbranschen gemensamt tagit fram.

Klimatsmart start up-panel
Vi får träffa Per Arenö från Truckzter och Magnus Engström från Envivo, miljöinriktade företag som bygger sina affärsidéer på klimatsmarta lösningar.

Yrkestrainee - Forma din framtida arbetskraft
Genom lärlingselever får arbetsgivare tidigt, och under en längre period, forma elever utefter sin egen verksamhet, för en hållbar kompetensförsörjning. Elise Fahlander, Handelskammaren Mälardalen och Åsa Ekdahl, Abat berättar om anställningsformen.

Information och anmälan

Tid

26 maj,  7.30-9.00
Plus föreläsning 9.15-9.45

Plats

Conventum Club 700, Örebro

Information

Kostnadsfritt.
Sista anmälan: 25 maj 13.00.

Är du inte medlem, men nyfiken på Promotionmorgon så har du nu möjlighet att prova-på. Välkommen med din anmälan nedan.

Extra föreläsning

Föreläsning: Jonas Tannerstad - lovordad pionjär inom hållbarhet
Direkt efter Promotionmorgon bjuder vi in till en föreläsning med Jonas Tannerstad som vunnit priser och utmärkelser bl.a. för Årets AI-Svensk 2022 och Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2023.
Priser och utnämningar till stor del för det arbete som inletts här i Örebro på ÖBO men som nu kan skalas upp nationellt till andra städer. Vi får höra Jonas Tannerstad berätta om hur Örebro kan ta en pole position i den systematiska omställning av städer som kommer krävas de kommande  åren för att klara klimat- och affärsmål. Hur detta kan vara starten på en ny basindustri och en möjlighet för export.

Moderator

Jessica Sparr

  • Projektledare
  • Möten & event

Jesper Granath

  • Marknadskoordinator
  • Kommunikation, webb och IT
Deltagare