Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Promotionmorgon april

Välkommen till Promotionmorgon, denna gång tillbaka på Club 700. Vi bjuder på spännande gäster, senaste nytt från regionen och nya affärskontakter. Drop-in från 7.30 med frukostbuffé. Scenprogrammet börjar 8.00.

Program

 • Elon blir Nordens ledande frivilliga fackhandelskedja för hemprodukter.
  Efter samgående med Electa kommer koncernen att ha en nettoomsättning överstigande sex miljarder kronor samt erbjuda produkter och tjänster genom fler än 900 butiker ägda av frivilliga fackhandlare och entreprenörer i Norden. Kommunikationschef Camilla Waldmark berättar mer om framtidsplanerna.
 • Elbilarna tar över, men var kan man ladda?
  Antalet elbilar ökar snabbt, inte minst på tjänstebilssidan. Andreas Sävenstrand som är klimatstrateg delar med sig av Örebro kommuns planer och tankar på laddinfrastrukturen och laddstolpar.
 • Regenergy - en jättesatsning.
  Genom spillvärme från BillerudKorsnäs ska Sveriges största tomat- och räkodling drivas i Lindesberg. Hur går det till, och när är det klart? Victor Sunnliden har varit med i hela etableringsprocessen och svarar på frågorna.
 • Trender i omvärlden.
  Handelskammaren bjuder på en omvärldsspaning med handeln i fokus.
 • Flyktingmottagandet.
  Hur tar vi i Örebro emot de som flyr kriget i Ukraina och hur fungerar den svenska byråkratin i praktiken? Fredrik Karlsson från Örebro Stadsmission och Kerstin Lennermark delar med sig av erfarenheter och exempel direkt från verkligheten.

Moderator

Maria Widar

Information och anmälan

Tid

29 april,  7.30-9.00

Plats

Conventum Club 700, Örebro

Information

Kostnadsfritt. Sista anmälan: 27 april.

Promotionmorgon är för medlemsföretag och deras gäster. Är du inte medlem men nyfiken och vill delta, kontakta Felix

Jesper Granath

 • Marknadskoordinator
 • Kommunikation, webb och IT