Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

CSR-dagen 2022 - Samverkan som gör skillnad!

Tegelbrukets traditionsenliga CSR-dag bjuder i år på en fullspäckad halvdag med djupgående fakta och inspiration om hur vi tillsammans kan göra nytta genom förebyggande arbete och gemensamt samhällsansvar. Vi bjuder på alltifrån forskning om vad en ungdom i kriminalitet kostar samhället om vi inte hjälps åt i tid, till inspiration om CSR-arbete som samtidigt ökar affärsnyttan. Dessutom exempel på hur detta kan göras på såväl global som lokal nivå. Med möjlighet till både fysiskt och digitalt deltagande hoppas vi att CSR-dagen 2022 ska vara det perfekta tillfället att återfå kraft i hållbarhetsarbetet efter åren i pandemi.

CSR står för ”Företagens samhällsansvar” och vi välkomnar framförallt företag och organisationer som vill utvecklas eller inspireras i sitt hållbarhetsarbete, men också dig som är allmänt intresserad av CSR och ämnena som tas upp under dagen.

Varmt välkommen önskar vi på Tegelbruket tillsammans med våra CSR-partners

Årets talare

INGVAR NILSSON

NATIONALEKONOM

Framgångsrik forskare som forskat om utanförskapets pris och vad det egentligen kostar oss i samhället när unga människor hamnar i utanförskap. Ingvar pratar om värdet av tidigare insatser kring unga på glid – kanske handlar det inte primärt om fler poliser? Företagsnytta och samhällsnytta går ofta hand i hand och Ingvar pratar på ett fängslande sätt om vikten av att näringsliv, fastighetsägare och föreningsliv hjälps åt att förebygga innan det blir för sent.

JONAS BERG

ICA-HANDLARE

Samhällsansvar – en förutsättning för affärer? Jonas är en framgångsrik ICA-handlare från Södertälje med ett enormt engagemang i att stötta ungdomar som hamnat snett i livet. Genom sitt framgångsrika entreprenörskap har han förändrat världen för många ungdomar och har bland annat tagit emot Konungens medalj för sitt sociala arbete. Jonas är väl förtrogen med Ingvars forskning och beskriver utifrån denna hur han arbetat för att förebygga utanförskap och hur detta arbete samtidigt är bra för affärerna.

Dessutom

Hållbarhetsstrategier

Från lokalt till globalt. Eon och Epiroc berättar om sina hållbarhetsstrategier som täcker sig från mindre lokala engagemang till stora, globala initiativ och varför det för dem är viktigt att engagera sig på alla nivåer.

Tegelbruket

Vi berättar om vårt aktuella läge, situationen efter pandemin och hur ungdomsläget runt omkring oss ser ut. Vi deltar dessutom i panelsamtal med Ingvar och Jonas kring Tegelbrukets arbete med utanförskap och hur vi kan vara en viktig nyckelaktör för samverkan med näringslivet kring förebyggande arbete.

Möjlighet till nätverkande

Vid fysiskt deltagande erbjuder vi dels frukostmingel, men också lunch med nätverkande efter programmets slut. Dessutom möjlighet till rundvandring på Tegelbruket.

Moderator

MARIA WIDAR

Maria Widar är kommunikationsstrateg och erfaren journalist och programledare med bakgrund från bland annat SVT och TV4. Med lång intervjuvana och engagemang guidar hon oss genom CSR-dagens program även i år.

Information och anmälan

Datum
Torsdag 28 april 2022
Plats
Fysiskt på Tegelbruket eller digitalt
Tid fysiskt deltagande
08:15–13:30 (ink. frukost och lunch)
Tid digitalt deltagande
08:45–12:45
Sista anmälningsdag
Tisdag 19 april
Kostnad
495:- ex. moms. Faktureras.