Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Västerås - på rätt spår

Nyfiken på hur framtidens Västerås kommer att se ut? Då är du varmt välkommen till vårt seminarium om satsningen på både nytt resecentrum och stadsdel, och utbyggnaden av snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm. Vad kan det innebära för regionen och näringslivet? Och vad är mer på gång inom stadsutvecklingen? Från 24:e våningen på Plaza hotel blickar vi både utåt och framåt.

Kanske är du ett företag som har behov av att locka kompetens att pendla eller flytta hit? Eller står du inför en expansion och etablering och vill veta vad som händer? Du kan också vara ett företag inom samhällsbyggnadssektorn och intresserad av affärsmöjligheter. Eller helt enkelt bara nyfiken. Oavsett, är du varmt välkommen att delta på seminariet. Vi blickar ut över Västerås från Plaza Sky bar, men blickar också in i framtiden.

Agenda

 • Nytt om snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm
  Jonas Karlsson från bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger oss en uppdatering av det senaste som hänt inom det som ofta kallas Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt, utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm via Västerås.
 • Mälarporten – ny stadsdel och nytt resecentrum i Västerås
  Sanna Edling presenterar det största och mest komplexa projektet någonsin i Västerås stadsutveckling. Vad innebär det när närmare 100 hektar i centrala Västerås som tidigare präglats av industri ska förvandlas med hållbarhet och nytänkande i fokus.
 • Västerås, en stad i utveckling
  Västerås växer och planerar för att vara 230 000 invånare 2050. Översiktsplanen sträcker sig till 2026 men hur ser det ut på längre sikt. Helena Hansson på Västerås stadsbyggnadsförvaltning delar med sig av tankar kring framtida bebyggelseutveckling, mark och lokaler för näringslivet och hur utvecklingen kan ske hållbart.

 

Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor. Seminariet arrangeras och modereras av Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalens syfte är att tillsammans med näringslivet skapa de bästa förutsättningarna för tillväxt genom nätverk, kunskap och inflytande.

Thor-Björn Käck

 • Projektledare
 • Medlemskap, infrastruktur och internationell handel

Samarbetspartners

Information och anmälan

Tid

14 oktober 2021
10.30 - 12.00

Plats

Sky Bar våning 24 på Plaza Hotell, Kopparbergsvägen 10, Västerås.

Information

Kostnadsfritt för medlemsföretag. 295 kr för i ej medlem.
Sista anmälan: 11 oktober 2021.

Målgrupp

Företagsledare, logistik, HR, affärutvecklare, etablering, marknad/sälj, tekniska konsulter, bygg, fastighet, arbetsgivare - alla som är intresserade av bättre möjligheter till pendling, affärsresor, rekrytering eller att kapacitet frigörs för godstransporter.