Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Seminarium: Vad innebär snabbare tåg mellan Oslo-Stockholm

Välkommen till ett online-seminarium om hur tillgängligheten och attraktiviteten i regionen kan öka med en snabbare tågförbindelse mellan Oslo och Stockholm.

Oslo-Sthlm 2.55 har kallats Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt genom tiderna. Trots det saknas viktiga beslut för att satsningen ska bli verklighet, men när Sverige ska starta om behövs effektiva och snabba infrastrukturinvesteringar.

På detta seminarium reder vi ut hur det är möjligt att förkorta restiden till under tre timmar mellan Oslo och Stockholm, vilka investeringar som krävs och vilken nytta det kommer att ha för dig och ditt företag. Du kommer också att få ta del av de viktigaste slutsatserna från en alldeles färsk undersökning om regionens näringslivs behov och affärsmöjligheter av en utbyggd järnväg.

Avslutningsvis besvarar vi frågan: Vad kan företagen bidra med för att se till att Oslo-Sthlm 2.55 blir verklighet så snart som möjligt?

Agenda

  • Snabba tåg som ger affärsnytta 
    Handelskammaren Mälardalens VD Jenny Emerén inleder med en kort beskrivning av dagens tågförbindelse, önskat läge och skillnaden mellan snabba tåg och höghastighetståg.
  • Oslo-Sthlm 2.55 - Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt 
    Jonas Karlsson, VD på bolaget Oslo-Sthlm 2.55 presenterar projektet, vad som behöver göras och byggas, nyttorna och status.
  • OSIC - ett sätt för näringslivet att kraftsamla och påverka 
    Thor-Björn Käck från Handelskammaren Mälardalen berättar om nya företagsklustret som ska bidra till att Oslo-Sthlm 2.55 förverkligas.

Det kommer att finnas utrymme för diskussion och frågor.

Anmäl dig via knappen till höger.

Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.

Samarbetspartner

 

Information och anmälan

Tid

6 oktober 2020
14.00 - 15.30

Plats - OBS!

Online via Zoom (länk skickas ut efter anmälan)

Information

Kostnadsfritt.
Sista anmälan:  5 oktober 2020

Målgrupp

Detta seminarium vänder sig till alla företag i stråket mellan Oslo och Stockholm