Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Infrastrukturseminarium: Eskilstuna - ett gynnsamt läge

Välkommen till ett seminarium där vi pratar infrastruktur och lyfter några tydliga satsningar som stärker Eskilstunas attraktivitet. Vad är på gång, och hur påverkar exempelvis snabbare tåg mellan Stockholm och Olso regionen och näringslivet.

Står du inför en expansion och etablering och vill veta vad som händer i och kring Eskilstuna? Eller har ditt företag behov av att locka kompetens att pendla eller flytta till hit? Du kanske jobbar på ett företag inom samhällsbyggnadssektorn och är intresserad av affärsmöjligheter, eller helt enkelt bara nyfiken. Oavsett, är du varmt välkommen att delta.

Agenda

  • Nytt om snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm
    Jonas Karlsson från bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger oss en uppdatering av det senaste som hänt inom det som ofta kallas Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt, utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm för att nå en restid under 3 timmar. Vad kan det innebära för regionen och näringslivet, och hur blir kopplingen till Eskilstuna?
  • Viktiga satsningar för framtida Eskilstuna
    Med sitt gynnsamma läge har Eskilstuna goda möjligheter att stärka både transporter och pendling inom, och utom, regionen. Eva Lehto, Kommunstrateg på Eskilstuna kommun berättar om vilka viktiga infrastruktursatsningar som behöver göras.
  • Eskilstuna - en viktig länk i en framtida godskedja
    Eskilstuna Logistik och Etablering berättar om vilka möjligheter de ser med en fullt utbyggd järnväg mellan Stockholm och Oslo utifrån ett godsperspektiv, där Eskilstuna tydligare skulle kopplas ihop med både Göteborgs hamn och Alnabru i Oslo.

Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor. Seminariet arrangeras och modereras av Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalens syfte är att tillsammans med näringslivet skapa de bästa förutsättningarna för tillväxt genom nätverk, kunskap och inflytande.

Samarbetspartners

Information och anmälan

Tid

10 december 2021
10.00 - 11.00

Plats

Munktell Science park, Portgatan 3, Eskilstuna. Lokal: Hyresvärlden.

Information

Kostnadsfritt för medlemsföretag. 295 kr för i ej medlem.
Sista anmälan: 8 december 2021.

Kaffe och fikabröd.

Målgrupp

Företagsledare, logistik, HR, affärutvecklare, etablering, marknad/sälj, tekniska konsulter, bygg, fastighet, arbetsgivare - alla som är intresserade av bättre möjligheter till pendling, affärsresor, rekrytering eller att kapacitet frigörs för godstransporter.