Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Omstart och nystart - så tar vi täten kring framtidens hållbara konferenser och möten!

Välkommen till en workshop där vi tillsammans ökar vår kunskap och utbyter erfarenheter kring en hållbar besöksnäring!

Vårt mål är att utveckla det gemensamma regionala arbetet kring hållbar
besöksnäring. Hur kan hållbarhetsarbete stärka attraktiviteten hos
Örebro regionen som besöksmål? Hur kan det paketeras? Vem ska leda och samla arbetet? Vad kan vi lära oss av de som gått före? Vad kan vi göra bättre? Vilka aktiviteter är viktigast?

Program/innehåll

  • Hållbarhet vid event. Hur kan man arbeta med hållbarhet på små och stora event. Örebrokompaniet och Handelskammaren delar med sig av tips och råd.
  • Klimatfrågan och besöksnäringen. Hållbarhetsexperten Sara Bronner lyfter besöksnäringens bidrag, möjligheter och ansvar.
  • Sammanfattning och uppföljning av de idéer och förslag som kom fram vid  ett seminarium i februari 2020 före pandemins utbrott.
  • Inspiration från omvärlden. Presentation av goda exempel från besöksnäringen, nationellt och internationellt. Från Göteborg till Barcelona.
  • Breakout-rooms. Unikt tillfälle att träffa andra företag från hela regionen och diskutera i mindre grupper vad vi konkret kan göra för att utveckla besöksnäringen i mer hållbar riktning.
  • Lärdomar från dagen. Moderator Jenny Eméren VD Handelskammaren Mälardalen avrundar och sammanfattar tillsammans med föreläsarna Pernilla Körberg Törnqvist, Örebro Convention Bureau och Sara Bronner, Bronner&Bronner.

 

Om föreläsaren

Sara Bronner är miljöekonom och har en lång och gedigen erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor i både privat och offentlig sektor. Under många år har hon arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor hos företag som Coop, Toyota, IKEA och Vin&Sprit och även i Region Örebro Län.
Idag arbetar hon som rådgivare och utbildare i Bronner & Bronner Samhällsförbättring

Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.

Information och anmälan

Tid

24 november 9.00-11.30

Plats

Online via Zoom

Information

Kostnadsfritt

Sista anmälan: 23 november

Tack till