Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Onlineseminarium: Nytt om snabbare tåg Oslo-Stockholm

osic

Norge är vår största exportmarknad och det finns betydande vinster av en snabbare tågförbindelse mellan Oslo och Stockholm, inte minst för företagen i regionen däremellan.

...och vad innebär det för dig och ditt företag?
Norge är vår största exportmarknad och det finns betydande vinster av en snabbare tågförbindelse mellan Oslo och Stockholm, inte minst för företagen i regionen däremellan. Stockholms handelskammare presenterar en kartläggning om det ekonomiska utbytet.

Du får även en statusuppdatering kring projektet Oslo-Sthlm 2.55, men detta är också dagen då regeringen presenterar infrastrukturpropositionen så vi passar på att kommentera den.

Välkommen till ett kostnadsfritt onlineseminarium om allt du behöver veta om den kanske viktigaste infrastruktursatsningen i vår region i modern tid.

Agenda

 • Tåg under 3 timmar - varför?
  Handelskammaren Mälardalen hälsar välkommen och inleder seminariet.
 • Snabbare tåg - starkare Norden
  Stockholms Handelskammare presenterar en kartläggning av det ekonomiska utbytet mellan Sverige och Norge och vilka befintliga utbyten som stärks genom en satsning på järnvägsförbindelsen mellan Stockholm och Oslo. Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.
 • Oslo-Sthlm 2.55 - Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt
  Äntligen! Norge har nu tagit ställning för att satsa på en utbyggd tågförbindelse mellan Oslo och Stockholm, men vad händer nu? Jonas Karlsson, VD på bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger en kort uppdatering och sammanfattning av projektet.
 • Panelsamtal om Infrastrukturpropositionen
  Idag presenterades infrastrukturpropositionen som sätter de ekonomiska ramarna för kommande investeringar. Vad är bra, vad är mindre bra i "proppen" och vad innebär den för näringslivet? Carl Bergkvist, Stockholms Handelskammare, Jenny Emerén, Handelskammaren Mälardalen och Jonas Karlsson, Oslo-Sthlm 2.5 kommenterar.

Webbinariet leds av Thor-Björn Käck, Handelskammaren Mälardalen.

Anmäl dig via knappen till höger.

Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.

Samarbetspartners

Information och anmälan

Tid

8 april 2021
13.15 - 14.00

Plats

Online via Zoom. Länk skickas efter anmälan. Problem med Zoom på datorn? Testa via mobilappen istället.

Information

Kostnadsfritt.
Sista anmälan: 7 april 2021.

Målgrupp

Företagsledare, logistik, HR, affärutvecklare, etablering, marknad/sälj, tekniska konsulter - alla som är intresserade av bättre möjligheter till pendling, affärsresor, rekrytering eller att kapacitet frigörs för godstransporter.

Oslo-Stockholm får draghjälp från moderaterna

Moderaterna vill att man bygger en snabbförbindelse till Oslo i stället för nya stambanor, att det i grunden är en bättre idé. Läs hela artikeln här.