Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Frukostmöte: Morgon på Kammaren november

Välkommen till Morgon på Kammaren!

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration! Just nu är el- och energifrågan mycket stor och vi kommer därför att ägna en hel del i programmet åt detta. Vi bjuder på frukost och du får möjligheten att nätverka med andra deltagare. Vi kommer även att visa filmer och andra inslag.

PROGRAMMET UPPDATERAS LÖPANDE

Sverige och Europa står inför en energikris som kan komma att hota vårt samhälle och vår industris förmåga att fortsätta leverera samhällsnytta. Enligt Energiforsk kan vi frigöra effekt/energikapacitet på snabbast sätt genom energibesparingar, där 5% mindre användning av elektrisk energi i Europa ger att energipriserna kan återvända till samma nivå som 2021. Peter presenterar de för många dolda möjligheterna till energibesparing på elektriska drivsystem (motorer).

Peter J Isberg, Digital Ledare Affärsområde Motion, ABB AB

Västerås första nätverksgym har öppnat! More är en exklusiv klubb för hälsa, välbefinnande och livskraft. Här kan du sitta och jobba innan du tränar på egen hand, i grupp eller kanske med en av Mores personliga tränare. Ambitionen är att skapa en samlingsplats för aktiva vuxna som söker något mer än ett vanligt gym.

Nina och Mats Brokvist, Grundare, More

Aldrig har väl el- och energifrågan varit så närvarande i samhällsdebatten, runt fikaborden på jobbet, i styrelserummen, på gymmet och hemma runt matbordet. Alla pratar energi- och elpriser och effektbrist, alla vill ha koll på sin förbrukning och kostnader. Vi ska spara el samtidigt som ”allt” ska elektrifieras, t ex fordonsflottan. Men vad händer lokalt, hur ser det ut? Louise och Ove kommer att lyfta lite på locket om vad som händer på Mälarenergi och hur kunderna agerar. Men också informera om ett kommande fördjupande webinar på temat ”elkrisen”.

Ove Fredriksson, Public Affairs & Louise Anestad, Kommunikationschef, Mälarenergi

Fotograf - JakkeRphoto AB

Utanförskapet i Västerås ökar och klyftorna mellan fattiga och rika likaså. Något som mer och mer påverkar alla oss som bor, lever, arbetar, studerar och driver företag här. Företagsvolontärerna har blivit Lokala Hjälpen och pratar mer social hållbarhet än välgörenhet. Alla de handfasta insamlingar, event och aktiviteter för att hjälpa dem som hjälper fortgår dock som vanligt.

Staffan Braw & Amanda Gahm, Lokala Hjälpen

Petra är som klippt och skuren för att hålla i trådarna för Morgon på Kammaren. När hon inte själv står på scenen så jobbar hon som sång - röst och artistcoach, projektledare och eventkoordinator.

Petra Garnås, Programledare Morgon på Kammaren

Varmt välkommen med din anmälan!

Information och anmälan

Datum

3 november 2022

Tid
 • Kl. 07.30-09.00
 • Frukost serveras kl. 07.30
 • Scenprogrammet börjar kl. 08.00
Plats

Djäknesalen
Elite Stadshotellet i Västerås

Information
 • Kostnadsfritt för medlemmar.
 • Ta med en gäst som inte provat på våra mötesplatser tidigare.
 • Vi bjuder på frukost.
 • Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person.
 • Utebliven avanmälan debiteras 295 kronor exklusive moms.
 • Sista anmälan 2 november kl.13.00 2022.
 • Efter kl.13.00 kontakta: paula@handelskammarenmalardalen.se 0766-77 97 98

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår instruktionsvideo. Skicka din film till: paula@handelskammarenmalardalen.se

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren? Kontakta: felix@handelskammarenmalardalen.se

Paula Byström

 • Projektledare
 • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Deltagare