Digitaliseringen närmast sköljer över oss och tillväxten inom IT-bolagen i Örebro förväntas öka framöver. Örebro Universitet spelar en viktig nyckelroll för att tillgodose branschen med rätt typ av kompetens och samtidigt bedriva forskning och utveckling inom digitala spetsområden. För att lyckas med detta, och dessutom attrahera studenter att stanna kvar i vår region, är samarbetet med näringslivet en central faktor.
Målet med den här träffen är att få mer kunskap i hur universitet jobbar just nu och vilka möjligheter det finns för samverkan på olika sätt med IT-bolagen.
Välkommen till en spännande nätverksträff.
Program
- Inledning och presentation deltagare
- Örebro Universitet och samverkan med näringslivet. Vad är på gång just nu och vilka möjligheter finns inom studentsamverkan? Pia Ridderby, enhetschef ORU Innovation Arena.
- Civilingenjörsutbildning Datateknik. Vilket innehåll har utbildningen, hur sker kontakter med näringslivet och hur har det gått för de första studenterna? Lars Karlsson, programansvarig Datateknik.
- Forskarsamverkan med näringslivet. Vilka möjligheter och ämnesområden finns och hur fungerar det praktiskt? Jacob Ehnfors, enhetschef samverkan, Örebro Universitet.
- Gemensam dialog och möjlighet till mingel och frågor. Utrymme ges för att prata med talare ovan. På plats finns även Natalie Henriksson, koordinator karriär- och framtid & Karin Collén, utbildning/forskningssamverkan, Camilla Ulvmyr & Mikael Klintberg, verksamhetsledare AI Impact lab.
Efter mötet erbjuds studiebesök på universitetets Robotlab och guidning. Robotlabbet är en del av Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem (AASS). Syftet är blanda annat att ge företag möjlighet att i en så verklig miljö som möjligt testa och vidareutveckla sina idéer inom AI och autonoma system.