Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Rekryteringsnätverket: Hitta talanger i andra länder

Rekryteringsnätverket vänder sig till dig som rekryterar och/eller jobbar med employer branding i Örebro län. Genom nätverket får du kunskap, stöd och inspiration så att du blir bättre på att rekrytera erfarna och efterfrågade medarbetare.

Många arbetsgivare tycker det blir alt svårare att rekrytera kvalificerad kompetens. Därför börjar företag nu att fundera på att rekrytera från utlandet. Vet du vilka länder som har ett överskott av just den kompetens du söker? Hur tar du första steget? Vad ska du tänka på? Finns det något stöd att få?

Välkommen till ett seminarium om rekrytering av kompetens inom bristyrken från andra EU/EES länder. European Employment Services (EURES) i Örebro berättar hur de kan stödja dig i din utlandsrekrytering från annonsering till urval. De berättar även hur de kan hjälpa dig med onlineintervjuer av kandidater samt hur ni kan få hjälp med att intervjua lovande kandidater på plats i Sverige.

du får även träffa en arbetsgivare som har rekryterat från ett annat EU land. Hur gick det? Fallgropar? Framgångsfaktorer?

Vi på Handelskammaren berättar också om hur vår Relocation Service fungerar.

Rekryteringsnätverket träffas 2 gånger per år för att utbyta erfarenheter, knyta kontakter och benchmarka kring hur man på bästa sätt kan samverka och organisera sig för att stärka regionens och arbetsgivarnas attraktivitet på kompetensmarknaden. Rekryteringsnätverket samarbetar också kring medflyttarrekrytering.

Arbetar du som chef eller ledare, med HR, rekrytering, marknadsföring eller kommunikation – på stort som litet företag eller kanske i en organisation i Örebro län – då är det här nätverket för dig!

Information och anmälan

Tid

20 mars 2018, 15.00-16.30

Plats

Handelskammaren Mälardalen - plan 2, Rudbecksgatan 7, Örebro.

Information

Vi bjuder på te, kaffe och eftermiddagsfika.

Sista anmälan: 15 mars 2018

Mer information om Rekryteringsnätverket hittar du här