Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Gör fler och säkrare exportaffärer - lunchmöte med EKN i Karlskoga

Välkommen till ett lunchmöte måndagen den 26 november 2018 med Exportkreditnämnden (EKN) och Westnova Management AB i Karlskoga. Exportkreditnämnden informerar om vilka möjligheter det finns för företag att få stöd för export, och Westnova Management, som bl.a är verksam inom omvärlds-och bankanalys, informerar om vad man bör ha koll på under 2019.

På lunchmötet medverkar Robert Wickman, regionansvarig på EKN och Henrik Molenius, VD för Westnova Management AB och rådgivare till företag på uppdrag av EKN.

EKN är en myndighet som har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör EKN genom att erbjuda garantier för betalning, finansiering och bankgaranti er. EKN erbjuder sina tjänster till små som stora exporterande företag, underleverantörer till svenska exporterande företag samt banker och fmansiärer. EKN:s garantier gör exportaffaren säkrare och möjliggör också mer konkurrenskraftig finansiering. EKN:s verksamhet finansieras med garantitagarnas premier. Från EKN medverkar regionansvarig Robert Wickman.

Westnova Management AB drivs av Henrik Molenius, och har verksamhet inom omvärlds-och bankanalys, rådgivare till företag på uppdrag av Exportkreditnämnden (EKN) och agerar som styrelseledamot eller rådgivare/konsult till företag och banker. Henrik har lång erfarenhet av finansiering från tre banker; Nordea (bl.a. rörelsechef Dalarna och Närke), Varbergs Sparbank (VD) och senast Sparbanken Västra Mälardalen (vice VD, Affarsområdeschef Företag och som Kreditchef Företag), Henrik är styrelseledamot i Sparbankernas Kort AB, Booforsen Fastighets AB, Kontorsbolaget i Karlskoga AB och sågverket Ljungträ AB.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Arrangörer

Information och anmälan

Tid

26 november 11.30-13.00

Plats

Bofors Hotell, Hyttåsvägen 12, Karlskoga.

Information

Begränsat antal platser.

Sista anmälan: 20 november 2018

Anmälan