Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Marknadsklubben: Framtidens arbetsmarknad – Jobbet 2030

Arbetsmarknaden förändras snabbt och framtiden är redan här Anders Holmquist, som är projektledare inom research och analys på Strateg, ger dig en insikt i hur megatrenderna påverkar vår omvärld och vardag, arbetsmarknaden och vad som händer med jobben.

Innehåll

Block 1: Vår omvärld och vardag
För att få en förståelse för hur framtidens arbetsmarknad kan tänkas se ut presenterar Anders Holmquist först hur världen och Sverige kan tänkas se ut om 10-15 år. Hur ser en värld ut som påverkas starkt av de stora megatrenderna, globalisering, urbanisering och digitalisering? Anders Holmquist konkretiserar möjliga scenarier över hur vår vardag och vårt sätt att leva förändras och hur det skiljer sig från idag.

Block 2: Arbetsmarknaden
Anders Holmquist går in på hur den framtida arbetsmarknaden kan tänkas se ut. Han visar bland annat hur en framtida arbetsplats kan se ut, hur vi är organiserade på arbetsplatsen och hur nya digitala och tekniska verktyg påverkar vår jobbsituation.

Block 3: Vad händer med jobben?
I det tredje blocket av föreläsningen presenterar Anders Holmquist olika scenarier för vad som sker med arbetstagarna på den framtida arbetsmarknaden. Kommer vi alla ha jobb eller kommer de tekniska innovationerna ersätta arbetstagaren? Om artificiell intelligens och robotar ersätter arbetskraften, vilka jobb kommer i så fall att försvinna? Är det de "enkla" jobben som är i riskzonen eller riskerar alla att ersättas med en robot? Han presenterar också ett scenario där arbetskraften är viktig och vad vi i så fall arbetar med.

Föreläsare är Anders Holmquist, som är projektledare inom research och analys på Strateg.

Marknadsklubben

Arbetar du med marknadsföring eller kommunikation - på stort som litet företag, på reklambyrå eller kanske i en organisation, då är det här nätverket för dig! Marknadsklubben vänder sig till dig som jobbar med marknadsföring och kommunikation i Örebro, oavsett om du befinner dig på beställarsidan eller leverantörssidan. Genom nätverket vill vi stärka Örebros marknadsförare, lyfta fram god marknadsföring och bidra till tillväxt och utveckling av branschen.

Värd

Information och anmälan

Tid

2019-02-05, 11.30-13.30

Plats

Kinnarps KITT, Drottningparken, Örebro.

Information

Föreläsning inklusive lunch 150 kronor för medlemmar, 300 kronor för icke medlemmar, moms tillkommer. Vi börjar med föreläsning och avslutar med lunch.

Bli medlem nu!

Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till en annan deltagare.

Sista anmälningsdag

2019-02-04, 14.00