Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Digitalt seminarium om elektrifiering

Inledning

Vi ser att yrkeshögskolan skulle kunna vara en del av lösningen för att matcha behovet som finns inom elektrifiering. Den 26:e januari 2023 kommer vi därför hålla i ett digitalt seminarium med fokus på branschens behov och lyfta hur yrkeshögskolan kan göra skillnad.

Om ämnet

Det pågår omvälvande förändringar  i det svenska energisystemet där Sverige till år 2040 ska ha ett helt nytt förnybart energisystem. För att driva denna utveckling i mål behövs rätt kompetens, då flertalet företag har utmaningar att rekrytera. Vi ser ett stort behov inom elektrifiering och vill under detta seminarium lyfta hur elektrifieringen ser ut  i Västmanland och hur vi kan stötta behovet genom yrkeshögskolan.

 

Program/innehåll

  • Elin Svanström- Electrification HUB ger oss ett omvärldsbevakande perspektiv om elektrifiering.
  • Åsa Granlund- Vd på AA-logistik kommer berätta om hur de arbetar med elektrifiering och hållbarhet.
  • Maria Kalén, Yrkeshögskolan Creando - hur det går till att starta en utbildning och vilka vinster får företagen genom att engagera sig.

 

Målgrupp

Detta event vänder till dig som företag som vill veta mer om hur du kan påverka behovet av den nutida/framtida kompetens genom att koppla på yrkeshögskoleutbildning. Eventet vänder sig också till utbildningsanordnare, offentliga myndigheter m.fl. som har intresse för denna bransch och hur vi genom utbildning kan komma närmare behovet som finns.

Pauline Hildingsson

  • Projektledare
  • Yrkeshögskola Mälardalen

Information och anmälan

Tid och datum 

26:e januari 9.00-10.30

Digitalt Zoom-möte

 

Eventet är kostnadsfritt men föranmälan krävs.

Sista anmälan: 25:e januari 2023

Deltagare