Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Digital GLA-träff

Den 16 maj diskuterar vi bl.a generationskrockar och hur vi ännu bättre kan förbereda företag, handledare och elever inför lärlingsanställningar. Samt hur vi marknadsför lärlingsanställningar till fler företag.

Varmt välkommen till vårens digitala GLA-träff. I år är det vi på Handelskammaren Mälardalen som driver stafettpinnen för GLA-nätverket, och planerar för fullt både till den digitala, men även den fysiska konferensen som går av stapeln 18-19 oktober centralt i Örebro.

Digitala träffens program

13:00 - 13:10 Inledning
13:10 - 14:00 Föreläsning "Generationskrockar"
14:00 - 14:15 Paus
14:15 - 14:45 Workshop/diskussion
14:45 - 15:00 Avslut och "inför" höstens fysiska GLA

 

"Generationskrockar"

Hur kan företag ännu bättre förstå den generation som är på väg in på arbetsplatsen idag? Som personal i skolan möter ni dagligen ungdomar ute i landets skolor och har ständig kontakt med handledare ute på företagen. Men hur är det egentligen att vara ung idag och hur får vi lärlingselever att komma till sin rätt på arbetsplatserna? Under föreläsningen med Josefine får vi inblick i vilka generationskrockar som kan uppstå när gymnasieelever ger sig ut i arbetslivet och hur vi på bästa sätt kan förbereda dem, och samtidigt förbereda arbetsgivare och handledare inför de olikheter som finns.

Genom att förstå vad olika generationer anser vara viktigt kan vi medverka till en så bra lärlingsanställning som möjligt för både arbetsgivare och elev.

Om föreläsaren Josefine Arenius

We Are Mountain

We Are Mountain fokuserar på generationskrockar- kultur- och beteendekrockar på arbetsplatsen. Josefine Arenius är föreläsare hos We Are Mountain och bjuder på en trygg, underhållande och uppmuntrande föreläsning kring generationskrockar. Hon är utbildad inom kommunikation, teologi och entreprenörskap, med många år som föreläsare i bagaget och släppte 2017 sin första bok “När du leder” på Libris förlag. För Josefine bränner det till lite extra när hon får tala om mentorskap, ungdomar och att skapa en uppmuntrande kultur på arbetsplatsen.


Yrkestrainee - Örebro län

Två-årigt projekt av Handelskammaren Mälardalen, för att marknadsföra och etablera GLA som utbildningsform hos Örebro läns företag

Vi har under de senaste två åren drivit ett påverkan- och stöttningsarbete i Örebro län för att informera om, etablera och stötta gymnasiala lärlinganställningar (GLA). Projektet heter Yrkestrainee och pågår augusti 2021 till och med oktober 2023 och erbjuder stöd till skolor och företag i Örebro län.

Läs mer info här: Yrkestrainee Örebro


Information och anmälan

Tid

16 maj 2023, kl 13:00-15:00

Plats

Digitalt, länk skickas ut någon dag innan eventet

Information

För skolpersonal & andra aktörer som arbetar med:
- gymnasielärling (GLA) som utbildningsform
- gymnasial lärlingsutbildning (GLU) men vill få till GLA
- gymnasieskolor som vill/planerar att börja med lärling

Sista anmälningsdag: 1 maj 2023 5 maj 2023

SAVE THE DATE

18-19 oktober 2023

Höstens fysiska GLA-konferens går av stapeln 18-19 oktober i Örebro.

Boka in i din kalender redan nu

Ca-tider
18/10 - start m. lunch (ca 12:00)
19/10 - slut m. lunch (ca 11:30)

Mer info på den digitala träffen.

Har du frågor? Kontakta Elise som är ansvarig för eventet:

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig