Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Stora Näringslivsdagen 2018

Stora Näringslivsdagen är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt.

GLOBALT PERSPEKTIV - Vi skapar världens hemmaplan

Årets tema Globalt perspektiv är högaktuellt för flesta företagare oavsett bransch och storlek. I det ryms digitalisering, världsekonomi och global handel.

Årets program lyfter dessa frågor genom aktuella talare, spännande dialoger och inspirerande förebilder. Vi eftersträvar ett program med hög nivå och bra blandning.

Program 1 oktober 2018 - Aros Congress Center Västerås

 

 • 10.30 Incheckning deltagare, plan 1
 • 11.00 - 13.00 Business Arena öppen - evenemangshallen
 • 11.30 - 12.30 Mingellunch - evenemangshallen
 • 13.00 Invigning  & program i Stora kongressalen
  • Gustav Radell, nordisk marknadschef Google
  • Annika Winsth, chefsekonom Nordea
 • 14.40 Fikapaus i foajén, sponsras av Softgear
 • 15.10 Program i Stora kongressalen
  • Carl Bildt
  • Västmanlands Exportcenter
  • Claudia Olsson, framtidsanalytiker
 • 17.00 Bubbelpaus i foajén
 • 17.20 Utdelning Stora Näringslivspriset
 • 17.30 Al Pitcher
 • 18.20 Mingel & fördrink i Evenemangshallen
 • 19.00 Middag serveras i Restaurang Ovalen
 • 19.00-23.00 Baren är öppen

Observera att ovanstående tider är preliminära och kan komma att ändras.

Talare

Gustaf Radell - Head of Consumer Marketing Northern Europe på Google

Med över 10 år på Google har Gustav byggt upp företagets närvaro och strategi i Norden.Idag ansvarar han för marknadsföringen av Googles samtliga konsumentprodukter i Norra Europa.

Vilka krav kommer konsumenter att ställa och vilken typ av kompetens kommer att krävas för att möta en framtid med tekniska genombrott så som artificiell intelligens, i en värld där människor är uppkopplade mot internet dygnet runt?

Årets moderator - Johnny Sundin

Johnny Sundin har gedigen erfarenhet av att bygga upp ett bra flöde - så att den röda tråden blir självklar och tydlig. Och hur man kan få växelverkande kommunikation - med intressanta och personliga intervjuer - utan att bombardera alla hjärnor med för mycket information och stirriga PowerPoint-bilder.

Johnny har tidigare utfört modereringsuppdrag för bla Jernhusen, Agenturföretagen, Mekonomen, Passion for Business, ASSA Abloy, Mitt Företag, Ramböll Stockholm Stad, MTR m.fl.

Al Pitcher kommer - skrattfest utlovas!

Al Pitcher flyttade till Sverige 2010 och redan 2011 vann han ”Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan. Året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda ”Fika tour”, som följdes upp av framgångsrika turnéer under kommande år.

Nu gästar han Stora Näringslivsdagen för att ge sitt perspektiv på svenskar och svenskhet – garanterad skrattfest utlovas!

Annika Winsth gästar Stora Näringslivsdagen

Vi är stolta och glada över att kunna presentera Nordeas chefsekonom Annika Winsth som en av talarna på Stora Näringslivsdagen. Som en del av temat Global utsikt talar Annika på ämnet Västmanland i världen - Utmaningar och möjligheter för ekonomi, företag och politik.

Exponentialgrundaren och Young Global Leader vid World Economic Forum Claudia Olsson gästar Stora Näringslivsdagen

Framtidsanalytikern Claudia Olsson har unik kunskap om morgondagens teknik och hur den påverkar samhället. Hon är grundare och VD av Exponential AB som arbetar med strategisk rådgivning och utbildning inom teknikutveckling (artificiell intelligens, blockkedjan, syntetisk biologi samt digitalt mindset, ledarskap och produktivitet).

Claudia har utsetts till Young Global Leader av World Economic Forum, ingår i Europeiska Kommissionens Industri2030 högnivågrupp, är Associate Faculty vid Singularity University, har jobbat som ämnessakkunnig viid utrikesdepartementet, skrivit framtidsrapporter åt digitaliseringskommissionen, arbetat för FN i New York och fördjupat sig i robotik i Sydkorea.

Carl Bildt talar på Stora Näringslivsdagen 2018

Carl Bildt är en av få svenskar som lyckats göra sig ett namn på den internationella storpolitiska kartan. Han har en unik förmåga att förklara komplexa händelser och begrepp och sätta dem i sammanhang som även belyser mer generella skeenden.

På Stora Näringslivsdagen 2018 delar Carl Bildt med sig av sin syn på Europas framtid och vilka utmaningar vi står inför.


Meny lunch

Kyckling med bulgursallad och chiliyoghurt.


Meny kväll

Förrätt:

Rökt gös från Borgåsund, blomkålscreme, bovete, kryddost

Varmrätt:

Kalventrecote, bakade betor, chorizosmul, karljohansvampsås

Kaffe & chokladbit

Paula Byström

 • Projektledare
 • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Information och anmälan

Tid

1 oktober 2018

Plats

Aros Congress Center, Västerås

Pris

PRISER
1695 kr/pers exkl. moms för medlem i Handelskammaren

1895 kr/pers exkl. moms för ickemedlem i Handelskammaren

I priset ingår lunch, eftermiddagsfika, fördrink, tvårättersmiddag inkl vin till maten samt dags- och kvällsprogram.

Anmälan är bindande.