Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Ett smörgåsbord av yrkeshögskoleutbildningar

Kompetensförsörjning är den enskilt viktigaste frågan för många företag just nu. Allt fler arbetsgivare uppger att de har svårt att rekrytera och behovet av rätt utbildad arbetskraft är stort. Yrkeshögskolan är en del av lösningen.

Arbetar du med kompetensförsörjning, studie- och yrkesvägledning, arbetsförmedling, coachning, stöd & matchning eller vill du helt enkelt bara veta mer om yrkeshögskolan?

Varmt välkommen till en förmiddag om yrkeshögskolan i stort och ett smörgåsbord av utbildningsutbudet 2020/2021. Under dagen kommer utbildningsanordnarna i regionen ge dig kunskaper om behörighet till deras yrkeshögskoleutbildningar och vilka efterfrågade yrkesroller de leder till.

Hålltider

8.00 - 8.30 - Registrering, kaffe och smörgås
8.30 - 8.40 - Information från Yrkeshögskola Mälardalen
8.40-11.45 - Information från utbildningsanordnare (inklusive paus)
11.45-12.00 - Utställning, mingel och möjlighet att ställa frågor till utbildningsanordnarna

Medverkande yrkeshögskolor

  • Affärshögskolan
  • Creando Training
  • Kompetenscenter Köping
  • KompetensutvecklingsInstitutet
  • Lernia
  • MedLearn
  • Svenska Terapihundskolan
  • Teknikhögskolan
  • Västerås Yrkeshögskola
  • YrkesAkademin YH
  • Yrkeshögskolan Arboga - Högskolecentrum

Seminariet är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Frukost och fika ingår.

Snabba fakta om Yrkeshögskolan (YH)

  • YH-utbildningar skräddarsys helt efter arbetslivets behov och bedrivs i nära samverkan med arbetslivet ända från planering till genomförande.
  • Teori varvas med praktik - LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats.
  • 93 % har jobb efter examen.
  • 9 av 10 arbetsgivare anser att de som studerat på YH har kompetensen de efterfrågar och många handplockar nya medarbetare direkt från utbildningen.

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

Onsdag 4 mars, kl. 8.00-12.00

Plats

Aros Congress Center, Västerås

Information

Seminariet är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Frukost och fika ingår.

Sista anmälan: 26 februari 2020