Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Slängd i käften och andra kroppsliga finesser - träningspass i kommunikation

Det man tränar blir man bättre på. Välkommen till ett par träningspass i kommunikation! Oavsett om du är man eller kvinna, medarbetare eller chef/ledare, egenföretagare eller anställd så använder du dig av kommunikation i din vardag. Både professionellt och privat. Och det du gör varje dag blir ofta något av en självklarhet. ”Jag kan det här med kommunikation, jag gör ju det hela tiden”, kanske du tänker.

Och visst kan du kommunicera. Men tänk om du med en mer medveten kommunikation skulle kunna skapa större förståelse, få bättre relationer, trivsammare arbetsplatser, mer fruktsamma samarbeten och bättre kundrelationer? Och på köpet en roligare vardag?

”Slängd i käften och andra kroppsliga finesser” är för dig som vill skapa just detta. Du vill lära dig om kommunikation, förstå din del i den och utveckla din kommunikationsförmåga genom samtal, diskussioner och olika övningar. Du får prova på/testa hur kommunikation fungerar och ibland inte fungerar. Du får helt enkelt tillfälle att TRÄNA på att kommunicera.

Träningspasset är uppdelat i två halvdagar.

Halvdag 1, förmiddag 9e november 2018 – Grundläggande träning

Vi utforskar detta med kommunikation; vad är kommunikation, hur fungerar det, vilken roll har jag och min inre dialog i kommunikationen med andra? Vad kan jag påverka och hur?

Vad innebär det att ta ansvar för sin kommunikation?

Halvdag 2, förmiddag 23e november 2018 – Situationsanpassad träning

Den här halvdagen tränar vi på att kommunicera i olika situationer för att uppleva hur vi kan använda våra kommunikativa färdigheter i vardagen. På jobbet, med kollegor, med kunder, på möten, skriftligt, muntligt och kroppsligt. Fokus är att applicera dina färdigheter till just din vardag.

Mellan de två halvdagarna arbetar du med hemuppgifter i syfte att befästa dina nya kunskaper och träna på dina kommunikativa färdigheter.

Efter de två halvdagarna kommer du att ha en verktygslåda med kommunikativa verktyg som, när du använder dem medvetet, skapar de bästa förutsättningarna för att samspela effektivt med andra (= kommunikation).

Du blir helt enkelt en mer medveten kommunikatör.

Och - ”Slängd i käften” blir du när du förstår vad och hur du ska kommunicera till vem, varför och när.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

ComCath

Cath Blomkvist arbetar som kommunikationskonsult, coach och skribent. Hon drivs av en önskan om att skapa tydlighet. Såväl privat som professionellt. Därför arbetar hon gärna både med privatpersoner och med ”organisationer”, som ju alltid består av (privat-)personer…

Information och anmälan

Tid

Pass 1: 9 november kl. 08-12
Pass 2: 23 november kl 08-12

Plats

Handelskammaren Mälardalen - Vasagatan 20 A, Västerås

Information

Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.
3000 kronor för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen.
3600 kronor för icke medlemmar.
Priset är exklusive moms.

Sista anmälan: 7 november 2018