Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Onlineseminarium: Små investeringar på Mälarbanan ­­ger stora effekter

Välkommen till ett webbinarium där vi uppdaterar dig om det senaste som hänt inom arbetet med utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm. Ny rapport visar att man kan förkorta restid mellan Örebro och Stockholm med 20 minuter med förhållandevis lite pengar.

Program

  • Senaste nytt om snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm
    Jonas Karlsson från bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger oss en uppdatering av det senaste som hänt inom arbetet med utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo-Stockholm där bl a utredningsbeslut har tagits i både Norge och av Trafikutskottet.
  • Rapport: Små investeringar på Mälarbanan ­­ger stora effekter
    Presentation av färsk rapport som visar på tydliga tidsvinster, hur mycket kortare restiden blir mellan olika orter i stråket samt nyttoeffekterna av snabbare tåg.
  • Öppet brev till infrastrukturministern – näringslivet vill ha besked om Oslo-Stockholm
    Planerade infrastrukturinvesteringar räcker inte för att utveckla och bygga de vägar, järnvägar och sjöfart som näringslivet behöver. Att Oslo-Stockholm inte finns med i NTP är oroande. Tre handelskammare och ett antal företag har skrivit brev till Tomas Eneroth. Vad vill de, och vad händer?

Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor. Webbinariet arrangeras och modereras av Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalens syfte är att tillsammans med näringslivet skapa de bästa förutsättningarna för tillväxt genom nätverk, kunskap och inflytande.

Samarbetspartners

Information och anmälan

Tid

20 april 2022
13.00 - 14.00

Plats

Online via Zoom.

Information

Kostnadsfritt för medlemsföretag. 295 kr för i ej medlem.
Sista anmälan: 19 april 2022.

Målgrupp

Företagsledare, logistik, HR, affärutvecklare, etablering, marknad/sälj, tekniska konsulter, bygg, fastighet, arbetsgivare - alla som är intresserade av bättre möjligheter till pendling, affärsresor, rekrytering eller att kapacitet frigörs för godstransporter.