Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Onlineseminarium: Panelsamtal - Vad händer med maten i en krissituation?

Högaktuell fråga som lyfts i samtal med Landshövding Minoo Akhtarzand Västmanland, Landshövding Maria Larsson Örebro län, Ekobonden Adam Arnesson, Reko-ringen Karolina Schneider och Agro Örebro Claes Nelander.  Moderator Jenny Eméren VD Handelskammaren Mälardalen.

Just nu förstår allt fler nyttan av inhemska lager med sjukvårdsutrustning för att hantera pandemier. Men vi måste även vara förberedda för andra typer av kriser, som torka och andra naturkatastrofer. Det allra viktigaste inför nästa kris är antagligen att trygga vår livsmedelsförsörjning.

Landets lokala matproducenter och Reko-ringar har fått ett otroligt uppsving under pandemin. Produkter som inte längre våra restauranger och krogar köper in står nu den enskilda konsumenten i Reko-ringskö för att köpa.

Program/innehåll

  • Hur ser landets egen produktion av livsmedel ut?
  • Har livsmedelsstrategin tagit höjd för framtida kris?
  • Vad hände nu när vi inte riktigt var redo för så stor lokalt intresse av mat?
  • Hur ser det framtida arbetet ut?
  • Hur har den lokala matmarknaden förändrats för producenter.
  • Agro Örebro jobbar med kompetens, attraktion och konkurrenskraft. Hur kan livsmedelsstrategin omsättas i action utifrån att vi går en igenom en corona-kris.
  • Vad är nästa steg?

Tid

2 juni  kl 8.00 - 08.45

Plats

Online via Zoom

Information

Eventet är kostnadsfritt!

Det finns möjlighet att chatta/skicka in frågor under eventet.

Sista anmälan: 1 juni.

Länkar

Tack till