Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Nyckeln till ett fysiskt aktiv liv

En föreläsning om rörelseförståelse för dig som arbetar för att främja fysisk aktivitet inom offentlig, privat och ideell sektor.

Dr Dean Kriellaars ger en kort allmän introduktion till Physical Literacy (Rörelseförståelse) som är ett förhållningssätt för att öka barn, ungdomar, vuxnas och äldres förutsättningarna att vara fysiskt aktiva. Föreläsningen hjälper dig att förstå hur man kan använda rörelseförståelse för att väcka lusten till rörelse, genom att förbättra befintliga aktiviteter och verksamheter och skapa en samverkan i samhället med rörelseförståelse som kompass.

Vem är Dr Dean Kriellaars?

Dean brinner för att sprida budskapet om rörelseförståelse. Han är verksam vid University of Manitoba, väl anlitad forskare världen över och har utvecklat många metoder och program som används brett inom idrotten och samhället i övrigt. Han är även coach åt Cirque de Soleil som har över 1 500 artister från 55 länder.

Samarbetspartner

Föreläsningen är ett initiativ utifrån samverkan mellan Örebro kommun, Region Örebro län, Örebro Universitet, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Handelskammaren Mälardalen, Change the Game och Örebro läns idrottsförbund.

Information och anmälan

Tid

19 november 2018, 13.00-16.00

Plats

Biblioteksaulan, universitetsbiblioteket, Örebro universitet.

Information

Kostnadsfritt.
Kaffe och bulle serveras.
Frågor? mejla peter.b.virtanen@olif.se

Sista anmälningsdag: 12 november 2018