Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Lunchföreläsning: Nudging – ett verktyg för medvetna val

Beate Undén, från nätverket Nudging Sweden

Nudging har under de senaste åren blivit allt mer uppmärksammat som en effektiv metod för att främja beteendeförändring och guida människor i olika valsituationer. En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande.

Genom att arrangera valsituationer kan man uppmuntra och påminna människor om att göra mer medvetna val och göra det lätt att göra rätt, inte minst när det kommer till hållbarhet. Kanske fascinerades du av 2017 års nobelpristagare Professor Richard Thalers forskning om pensionssparande, hälsa och andra vänliga knuffar? Så hur kan vi med hjälp av nudging skapa förändring hos individen, för företaget, kunden och för samhället i stort? Hur får vi fler att välja mer hållbart? Det är frågor som Beate Undén, från nätverket Nudging Sweden, kan svara på.

Beate Undén ger också konkreta exempel på olika framgångscase, lyfter vanliga missuppfattningar kring nudging och visar hur man kan tänka för att applicera nudging i praktiken i sin verksamhet.

Medlemsevent

Information och anmälan

Tid

17 september 2019,  11.30 - 13.30

Plats

Creative House Älvtomtagatan 12, Örebro.

Information

Föreläsning inklusive lunch.

Medlemspris: 150 kronor (exkl. moms)
Ordinarie pris: 300 kronor (exkl. moms)

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till en annan person.

Sista anmälan: 13  september 2019