Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Lärseminarium: Rekrytera med LinkedIn

Vill du lära dig mer om hur du på ett enkelt sätt kan använda LinkedIn som ett verktyg för att hitta och rekrytera medarbetare? Då är du välkommen till lärseminariet ”Rekrytera med LinkedIn” den 26 september 2017.

Allt fler använder LinkedIn som ett Facebook för sitt professionella liv. Man lägger inte bara upp sin CV och letar efter lediga jobb på LinkedIn, man använder också plattformen som en kunskapskälla och för att skapa relationer. 8 av 10 personer som är på LinkedIn är öppna för förslag även om de inte söker nytt jobb aktivt. Det betyder att du hittar många potentiella medarbetare där.

Efter seminariet vet du mer om hur du på ett enkelt sätt kan använda LinkedIn för att hitta och rekrytera många av de nyckelpersoner, talanger och erfarna medarbetare som du letar efter. Jenny Berg och Urban Appelquist från Poolia lotsar oss igenom de möjligheter som LinkedIn ger och berättar hur du väcker intresse för både dig själv och din arbetsplats hos andra.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som rekryterar och/eller jobbar med employer branding inom både företag och offentlig förvaltning.

Om föreläsarna

Jenny Berg är rekryteringskonsult på Poolia i Örebro. Hon har lång erfarenhet av att arbeta som HR-chef och har jobbat på Poolia de senaste tre åren. Urban Appelquist arbetar med rekrytering av chefer och specialister till både privat och offentlig verksamhet och har många år i rekryteringsbranschen. Poolia använder dagligen LinkedIn som ett naturligt verktyg för att hitta rätt kandidater till rätt jobb. Urban och Jenny delar med sig av sina och kollegornas bästa tips.

Hitta hit

Innehåll

  • LinkedIn - Vad är det? Vilka är där? Professionellt eller privat?
  • Din egen profil - Uppdateringar, storytelling, bygg ditt varumärke.
  • Hitta kandidater - Vilka olika vägar finns att hitta kandidater? Hur söker man kandidater? Recruiter - Behövs det? Lämna spår - väck nyfikenhet! Inbjudningar - gör mer av dem. Annonsera.
  • Bygga nätverk - Agera proaktivt, ringa in intressanta kandidater, branscher, företag och utbildningar.
  • Grupper - Dela i grupper. Vad är intressant för dig och ditt företag?

Eventinformation

Datum: 26 september 2017

Tid: 15:00-16:30

Plats: Handelskammaren Mälardalen, Rudbecksgatan 7, Örebro våning 2

Information: Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person. 195 kronor för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen. 295 kronor för icke medlemmar. Priset är exklusive moms.
Sista anmälningsdatum: 22 september 2017