Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Lärseminarium - Hur gör man affärer med offentliga sektorn?

Välkommen till Handelskammarens lärseminarium. Varje månad presenteras ett aktuellt tema. I 60 effektiva minuter får du ny kunskap så att du kan stärka dina affärsmöjligheter. Lärseminarium passar dig som vill få kompetensutveckling och omvärldsbevakning, men samtidigt vara sparsam med din tid.

Offentliga sektorn är en enorm beställare. Enbart Örebro kommun handlar upp för 2 miljarder årligen inom ca 350 områden. Detta seminarium vänder sig till dig som inte har arbetat med offentlig upphandling tidigare eller behöver en uppdatering av dina kunskaper om reglerna. Fokus ligger på offentlig upphandling, men genom att delta på detta seminarium får du grundläggande kunskaper som du kan ha stor användning för vid alla större upphandlingar. Anmäl dig via länken nedan.

Från Örebro kommun deltar Lisa Jensen miljösamordnare, Filip Hofman upphandlare och inköpscontroller.

Vilka vänder sig informationen till?

Informationen vänder sig till Dig som inte har arbetat med upphandlingar tidigare eller behöver en uppdatering av dina kunskaper om reglerna.

Varför ska Du gå?

För att få nödvändiga och grundläggande kunskaper om LOU och förståelse för hur en upphandling kan genomföras på ett korrekt och affärsmässigt sätt.

Innehåll

  • Information om regelverket som reglerar offentlig upphandling (LOU)
  • Syftet med reglerna
  • Vilka ska följa lagen
  • Hur arbetar Örebro kommun, inom vilka områden och för vilka summor upphandlar man externa tjänster
  • Miljö- och sociala hänsyn i upphandlingen
  • LOV ( Lagen om valfrihet) valfrihet i social välfärd
  • Samordnade varutransporter
Eventinformation

Datum: 5 oktober 2017

Tid: 11:30-13:30

Plats: Makeriet, Kungsgatan 3, Örebro

Information: Föreläsning inkl. lunch 200 kr för medlemmar, 300 kr för icke medlemmar, moms tillkommer. Fakturaavgift 50 kronor.

Sista anmälningsdatum: 28 september 2017