Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Fullbokat - Kunskapsfrukost om nya momsregler för internationell varuhandel

De nya momsreglerna som träder i kraft inom EU 1 januari 2020 påverkar företag som handlar med varor internationellt. EU har beslutat att införa nya förenklingsregler, så kallade “quick fixes”, för att få enhetliga momsregler i olika avseenden. Handelskammaren bjuder i samarbete med PwC Sverige in till ett frukostmöte där du får information om de förändringar och åtgärder du behöver göra innan årsskiftet.

Några av de större förändringarna är:

  • Nya regler avseende försäljning av varor till avropslager (call-off stock). Många länder har tidigare haft förenklingsregler i samband med försäljning från avropslager, men inte Sverige. Den nya regeln avser att ge en enhetlig tillämpning inom EU.
  • Nya skärpta krav på momsregistreringsnummer vid EU-handel. Skärpta krav införs för säljarens rätt att tillämpa undantaget från momsplikt vid varuleveranser till andra EU-länder.
  • Nya skärpta beviskrav vid gränsöverskridande transaktion. Nya regler om gemensamma beviskrav när säljaren respektive köparen är ansvarig för transporten.
  • Nya regler avseende gränsöverskridande kedjetransaktioner mellan företag inom EU. Ny regel avseende bedömningen av vem som anses göra den gränsöverskridande transaktionen.
Föreläsare

Daniel Eriksson, skattejurist på PwC kommer under en timme att gå igenom de nya reglerna och vad ni bör tänka på med anledning av ändringarna.

Anneke Olsson

  • Exportadministratör
  • Handelsdokument och exportfrågor

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

9 december 8.30-10.00

Plats

Handelskammaren Mälardalen - plan 2, Rudbecksgatan 7, Örebro.

Information

Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.
Kostnadsfritt för medlemmar i Handelskammaren.
295 kronor för icke medlemmar.
Priset är exklusive moms.

Kaffe/te och smörgås ingår.

Sista anmälan: 5 december