Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Kompetensforum - anställningsmöjligheter och rekrytering 2023

Arbetsmarknaden 2023 - hur ser den ut och vilka anställningsmöjligheter finns för ditt företag?

Kompetensbristen är fortsatt ett av det största hindret för tillväxt och i en snabbt föränderlig arbetsmarknad blir bristen på rätt kompetens i många fall en akut fråga. Arbetsmarknaden 2023 förväntas stå inför tuffa utmaningar med lågkonjunktur, konkurser och varsel samtidigt som kompetensbristen fortfarande kommer vara högaktuell.

Under vårens kompetensforum bjuder vi in experter inom området arbetsmarknad och rekrytering. Här får du lyssna och ta del av goda exempel som du kan ta med hem till din egen verksamhet.

Välkommen till ett spännande seminarie med högaktuella frågor. 

  • Introduktion Handelskammaren Mälardalen
TRR

TRR är en omställningsorganisation och arbetar på uppdrag av Svenskt Näringsliv och Förhandlings- och samverkansrådet (PTK). TRR:s målgrupp är arbetsgivare och deras tjänstemän inom det privata näringslivet. TRR berättar om sin verksamhet och hur de nu, som en del i ett utökat uppdrag, arbetar mot det nya statligt omställningsstudiestödet från CSN.

Suzanna Karlberg är företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Örebro län där hon arbetar tätt tillsammans med näringslivet och länets kommuner. Vi kommer att få en uppdaterad bild av arbetsmarknadsläget och få höra mer om Arbetsförmedlingens uppdrag och deras ökade fokus på utbildningar.

Marcus Ellervik projektledare inom Relocation Service. För många bolag är rekrytering från utlandet en stor möjlighet som ännu inte prövats. Marcus ger en dig en kort inblick kring möjligheter till utlandsrekrytering samt de stöd och hjälp det finns att erhålla.

Alem Begovic och Monica Thyresjö från studentuppdrag berättar om hur uppdragen gör det möjligt för företag och organisationer att få hjälp i sin verksamhet av kompetenta studenter och samtidigt kunna knyta till sig framtida arbetskraft. Studentuppdrag skapar en win-win-situationer genom att matcha studenter med arbetsgivare för meriterande extrajobb.

Kontakta oss

Emma Karlsson

  • Koordinator
  • Relocation Service

Magdalena Westman

  • Kommunikatör
  • Arbetsmarknadskunskap

Information och anmälan

Tid

8 juni 09.00 - 10.30
Kaffe/smörgås serveras från 08.30.

Plats

Handelskammaren, Rudbecksgatan 7, Örebro, våning 2.

Information

Sista anmälan: 6 juni

Kostnadsfritt för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen.
295 kr för icke-medlem.

Går att delta både fysisk och digitalt. Observera begränsat antal platser för fysiskt deltagande.

För vem

Kompetensforum riktar sig främst till dig som arbetar som chef eller ledare, med HR, kompetensutveckling, rekrytering eller bemanning.

Deltagare