”I vår egenutvecklade odlingsteknik odlar vi jätteräka och fisk i ett eget ekosystem av naturliga mikroorganismer så som bakterier, mikroalger och små kräftdjur. Detta skapar hållbara och ekonomiska fördelar. Just nu genomförs en kapitalanskaffning för att kunna etablera en första kommersiella odlingen. Vi kommer leverera hållbar och svenskproducerad jätteräka och vit fisk till restauranger, mataffärer och offentliga kök- snart kan vi alla äta scampi-räka utan dåligt samvete igen!”
Handelskammaren Mälardalen
Kalendarium
Hållbar lunch - Nu etablerar Mattias Djurstedt kommersiell fisk och räkodling!
Mattias Djurstedt är 23 år och driver Cresponix AB. Mattias har sedan gymnasiet haft som mål att bli entreprenör då han drev UF Företag. Han har studerat i Örebro på ett program inom Biovetenskap med inriktning på entreprenörskap. Nu etablerar Mattias kommersiell fisk och räkodling!
”Hållbara Luncher” syftar till att inspirera lunchgästerna via företag och organisationer som vill delge sina erfarenheter av att jobba hållbart.
Luncherna är ett samarbete mellan:
- ÖSK Ungdom ”med ungdomarna i centrum”
- Örebro hållbarhetsarena/Handelskammaren Mälardalen
- Center for Sustainable Business, Handelshögskolan Örebro Universitet
- Region Örebros Energi- och klimatkontor
Information och anmälan
Tid
17 mars, 11.30-13.00
Plats
ÖSK Ungdoms Klubbhus på Ekängs IP, Landbotorpsallén, Örebro.
Information
Kostnad 100 kr inklusive lunch, betalas på plats. Sponsorer gratis.
Anmälan är bindande, men platsen får naturligtvis överlåtas till en annan person.
Sista anmälan: 14 mars 12.00