Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

FULLBOKAT Säkerhetsseminarium: Hur skyddar vi oss mot dagens och morgondagens hot?

Seminariet handlar om hoten mot ditt företag, dina företagshemligheter och dina data. Nästan alla företag har något som är värt att stjäla eller kopiera men vet inte om det, och få har en plan för att säkra sin affär. Möt företagen som ligger i framkant och några av experterna på säkerhet som ger en sammanställning av hotbilden och råd om hur du kan förebygga att just ditt företag blir utsatt.

På årets kanske viktigaste kunskapsseminarium får du svar på frågor som:

  • Vem är det som vill ta din kunskap eller dina data?
  • Hur skyddar vi oss mot företagsspioner, hackers, datavirus, stöld av identiteter och lösenord - och inte minst den mänskliga faktorn?
  • Hur vet vi om vi blivit utsatta för ett intrång eller stöld?
  • Vilka krav kommer myndigheter och samhällskritiska aktörer att ställa på underleverantörer i framtiden?

 

PROGRAM

InledningHandelskammaren Mälardalen, ökade spänningar i omvärlden och betydelsen för de internationella relationerna och affärerna.

Underrättelsehoten mot Sverige och näringslivetStefan Kristiansson, generalmajor, senior rådgivare åt IBM och tidigare chef på militära underrättelse- och säkerhetstjänsten MUST, ger en överblick över den ökade hotbilden mot Sverige och företagen. Vad vill exempelvis Kina och Ryssland, hur agerar de, och vad kan vi göra för att skydda oss mot detta allt mer omfattande hot.

Informationssäkerhet och skyddslagen - Pernilla Rönn, divisionschef Cyber Security Combitech Combitech, redogör för vad som krävs för att vara leverantör åt bevakningsansvariga myndigheter och företag. Pernilla har jobbat I snart 25 år i olika positioner inom cybersäkerhetsbranschen och har bred erfarenhet av säkerhetsfrågor, inte minst systematisk informationssäkerhetsarbete, incidenthantering, kontinuitetsplanering och ledningssystem för informationssäkerhet.

Fallstudie: så går det tillSaab presenterar konkreta exempel på säkerhetsrisker. Efter varje punkt blir det frågor och diskussion.
1. IT-säkerhet: Så går det till när ditt företag blir hackat. Exempel på hur en hacker arbetar och hur information stjäls via USB, phising och social interaktion samt tips på hur du skyddar dig.
2. Nationell säkerhet: Exempel på hur andra stater ägnar sig åt industrispionage och vilka organisationer och företag som kan vara måltavlor.

Frågor, gruppdiskussion och summering.

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

2 december, 13.30-16.00
(kaffe från 13)

Plats

Handelskammaren Mälardalen - plan 2, Rudbecksgatan 7, Örebro.

Information

Seminariet genomförs i samverkan med SAAB, Combitech och Handelskammaren Mälardalen.
Alla företag och organisationer är välkomna.

Medlemmar i Handelskammaren: 450 kronor
Ordinarie pris: 750 kronor
I priset ingår materiel och eftermiddagsfika. Moms tillkommer.

Sista anmälan: 28 november