Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Frukostmöte om fossilfria drivmedel

Per Wollin, från projekt Biodriv Öst, berättar om olika fossilfria drivmedel och deras egenskaper. Hur ska man tänka om man vill byta ut diesel eller bensin? Vilket fossilfritt drivmedel passar ditt företags kör- och transportbehov bäst? Vi får höra om elbilar, laddhybrider, etanol, biogas, vätgas samt syntetiska bensin- och dieselersättningar som HVO.

Per har lång erfarenhet av att arbeta med transportsektorns omställning till fossilfrihet. Bland annat har han arbetat vid Energimyndigheten med att utveckla Hållbarhetskriterierna för biodrivmedel samt vid Naturvårdsverket med den nationella strategin för omställningen av transportsektorn. Per arbetar i projektet "Fossilfria och effektiva transporter i östra Mellansverige" samt med utvecklingen av BioDriv Öst.

Program

  • Välkommen och inledning, Mia Järliden, Handelskammaren samt Katarina Bååth, moderator, Region Örebro län
  • Olika bränsletyper, Per Wollin, Biodriv Öst
  • Upphandling - Fossilfritt, kommer det att vara en marknadsfördel? Örebro kommun berättar om sina ambitioner gällande miljökrav vid upphandling av transporter.
  • Tankmöjligheter i länet- hur ser det ut idag för olika drivmedel? Klimatklivet, en möjlighet att sätta upp tankstationer, Åsa Ödman, Länsstyrelsen i Örebro län
  • Frågor

Örebro Klimatarena

Syftet med Örebro Klimatarena är att skapa en mötesplats för aktörer inom näringslivet, som vill gå före och är engagerade i energi- och klimatfrågor.

Information och anmälan

Tid

25 oktober 2017, kl 8.00-9.30

Plats

Handelskammaren Mälardalen - plan 2, Rudbecksgatan 7, Örebro.

Information

Kostnadsfritt, men anmälan krävs. Vi bjuder på frukostfika.
Sista anmälan: 20 oktober 2017