Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Framtidsråd

Nätverket för dig som vill vara med och bygga framtidens Örebroregion med sikte på 2050. Vi har kommit igång med en gedigen integrerad platsanalys med socialt perspektiv. Vi har också tittat långt in i framtiden för att förstå relevanta trender och integrerat ungdomarnas perspektiv. Insikten blev att den tekniska framtiden 2050 ligger så långt bort att vi helt enkelt inte kan veta hur den kommer att se ut. Nu är det dags för nästa steg.
Välkommen - du som jobbar i näringslivet, offentliga sektorn eller politiken och vill vara med och bygga framtidens Örebro. Tillsammans kan vi skapa nytta för framtiden!

Program

 • Resumé av tidigare träffar.
  Alex Liebert, Usify
 • Örebro stads vision: Mod.
  Louise Anestad, evenemangs- och varumärkesansvarig Örebrokompaniet
 • Region Örebro läns vision: Sveriges hjärta.
  Kristina Eklöf, områdeschef näringsliv, Region Örebro län
 • Vad behöver näringslivet?
 • Vad är politikens roll?
 • Hur jobbar vi tillsammans?

Höstens Framtidsråd
25 september workshop. Resultatet från workshopen finns på UTSIKT 7-8 oktober med möjligheter för input och synpunkter. Nästa Framtidsråd är den 14 november.

Det är nätverket för dig som vill vara med och bygga framtidens Örebroregion med sikte på 2050. Genom att samla samhällsbyggnadsaktörer med olika perspektiv och kunskap blickar vi tillsammans framåt och utforskar hur Örebro kan utvecklas till en av landets mest attraktiva regioner. Ni kommer att ta del av senaste trenderna och forskningen som ni kan använda i utvecklingen av er verksamhet, men det är också en möjlighet att presentera hur ni ser på Örebros framtid och påverka utvecklingen.
Målet är att formulera en vision för hur Örebro kan utvecklas till år 2050 för att vara en attraktiv plats för både boende och näringsliv. Ledorden är visionärt, hållbart och digitalt/modernt.
Vi arbetar utifrån modellen Design Thinking.

Alex Liebert, Usify

Information och anmälan

Tid

25 september 2018
08.30-11.00

Plats

Kinnarps Lounge, Drottningparken, Örebro

Sista anmälningsdag

24 september 2018