Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Digital infoträff om Yrkestrainee

En informationsträff om Yrkestrainee, där du som arbetsgivare inom besöksnäring och industri ges chansen att anställa en gymnasial lärling och får vara med och forma innehållet i utbildningarna tillsammans med skolan.

Yrkestrainee - matchar arbetskraft med arbetsplats

Under den här digitala informationsträffen berättar vi mer om hur det går till för dig som företag inom besöksnäringen och industrin att anställa en gymnasial lärling från Örebro läns yrkesprogram: Hotell- och turism, Industritekniska, samt Restaurang- och livsmedel.

Du får kunskap om vad projekt Yrkestrainee är, hur du går tillväga, lagar och regler, förutsättningar i länet samt chans att ställa frågor via chatten.

Program

  • Inledning, projekt Yrkestrainee
  • Vad innebär det att anställa en gymnasial lärling?
  • Hur ser processen ut?
  • Vilka skolor erbjuder GLA?
  • Vilka lagar och regler finns?
  • Vad kostar det?
  • Möjlighet till frågor
  • Avslutning

 

Målgrupp

Riktar sig till företag inom besöksnäring och industrin, med minst 5 anställda.

Tillhör du en annan bransch eller har färre antal anställda och vill höra mer så är det okej att delta ändå, men observera att exempel och uppläggsförslag är kopplade till ovan nämnda kriterier.

Kort om Yrkestrainee

Handelskammaren Mälardalen driver sedan augusti 2021 projekt Yrkestrainee i uppdrag att öka kännedom om gymnasiala lärlingsanställningar och att hjälpa skolor samt arbetsgivare att etablera utbildningskonceptet i Örebro län. För att göra det driver vi projekt Yrkestrainee, som finansieras av Tillväxtverket (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och medfinansiären Region Örebro län.

Läs mer om projekt Yrkestrainee här och följ gärna projektet på LinkedIn för att alltid vara uppdaterad med aktuella nyheter inom projektet.

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Information och anmälan

Tid

17 januari 2022, kl 14:00-15:00

Uppkoppling möjlig från kl. 13:45.

Plats

Digital länk.

Länk mejlas ut på förmiddagen samma dag. Vi mejlar till den mejladress du anger i anmälan.

Information

Ingen kostnad för att delta. Du behöver inte medverka med videokamera eller mikrofon om du inte önskar göra det. Frågor kan enkelt ställas via chatten eller via handuppräckning i slutet av webinaret.

Sista anmälan: 15 januari 2022

Samarbetspartner