Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Frukostvärd med vinnande styrning

Med ett växande antal deltagare intog för första gången Morgon på Kammaren Stora Salen på Elite Stadshotellet i Västerås.

Först upp på scenen denna morgon var Johan Ahlström, krisingenjör på Västerås Stad som diskuterade vad anses vara en kris. Västerås Stad skapar plattformar för koordineringar i olika krissituationer. Pandemin och kriget har dock gjort att vi är alla mer förberedda på en kris än tidigare.

Vicapta – står för ’Vinnande Styrning’. Affärskonsult Birgitta Fahlkvist gav oss en dragning om vad det innebär.

- Det handlar om att göra, hur ska det göras, när ska det göras, av vem och vill alla? Det är den stora utmaningen som många företag har och där vi kommer in som konsultpartner.

Vicerektor för MDU, Helena Jerregård berättade att den största skillnaden med att vara ett universitet är att forskningen äntligen kan breddas på grund av ett bättre ekonomiskt stöd. Det kommer också att bli en ny rektor, styrelsens förslag är Martin Hellström som är känd för att synas och ta del i näringslivet.

Carbomax är en av Nordens ledande leverantörer av kolprodukter, legeringsämnen, metaller och legeringstråd. De jobbar stenhårt med att ständigt optimera processer för att använda råvaror så effektivt som möjligt, berättade VD Catharina Lindgren som också ingår i Handelskammaren Mälardalens hållbarhetsnätverk.

- I hållbarhetsnätverket får vi lära av varandra och utbyta erfarenheter med företag från helt olika branscher.

Daniel Andersson, CEO & founder av Sitesing Interactive AB och Jens Forsström Kristensen, production manager, skapar filmer för företag, De förverkligar kundernas visioner och lyfte att mod är en viktig faktor om man vill stå ut ifrån mängden med sina kreationer.

Nästa Morgon på Kammaren är den 2 juni och som vanligt kostnadsfritt för medlemmar. Du kan anmäla dig här.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Paula Byström.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.