Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Årets sista Promotionmorgon bjöd på publikrekord, hållbarhet och julig kör

Morgonen inleddes med frukostbuffé, stämningsfull julmusik från elevkör på Pops Academy Karl Johan, och flera intressanta inslag på scen. Zinkgruvan Mining var morgonvärd, en ny co-working aktör presenterades och vi fick höra mer om Örebro Volley, Conventums historia och Magic Forest.

Morgonvärden Zinkgruvan Mining tog oss in i gruvans värld och berättade om sitt framtidsfokus där målet är att bidra till Europas behov av ökad självförsörjningsgrad av mineral och metall för att möjliggöra den gröna omställningen. Charlotte Odenberger, Hållbarhetschef. berättade varför metall och mineraler behövs och om företagets framtidssatsningar. Hon lyfte höstens kampanj som sätter fokus på att mycket i vår vardag inte är så hållbart som det borde vara, att det helt enkelt är ”Hållbar-ish”. Utöver ett spännande inslag på scen fick alla deltagare testa på att vara en "gruvis" utanför scen, fotograferas vid fotoväggen och flera t-shirts tävlades ut.

Elin Schönqvist, CSO gästade oss och berättade om företagets verksamhet i det gamla stadsbiblioteket på Näbbtorgsgatan i Örebro. Lokalerna har får nytt liv och genomgått stora renoveringar för att bli stadens nya co-working space.

Vi imponerades av framgångarna hos Örebro Volley som har hela 36 säsonger i elitserien och 10 SM-guld i ryggen och fick en inblick i hur den nya styrelsens tankar går om framtiden.

Conventums platschef Anders Karlsson tog oss med på en historisk resa om Conventums Q-märkta lokaler och de omfattande restaureringar som genomförts i konferensdelarna, med syfte att gå tillbaka till ursprungsutseendet. Ett 60-tal deltagare stannade kvar efter morgonens slut och gick rundvandring och skattjakt, där 7 lyckliga vinnare fick ta del av biljetter till Öl- och whiskeymässan som gick av stapeln sista helgen i november.

Från den 2 december lyser Örebro stad upp genom ljusshowen: The Magic Forest, för tredje året i rad. Ett  besöksmål för alla åldrar. I december är även Wadköpings vintermatmarknad igång. På scen såg vi Rebecca Larserö och Claes Nelander berätta om de båda projekten och sitt samarbete för att erbjuda besökarna en så bra upplevelse som möjligt.

Vill ditt företag få chansen att synas på promotionmorgon? Än finns ett par morgonvärdskap lediga för 2024, hör av dig till jessica@handelskammarenmalardalen.se för mer information.

Författare:

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Nästa Promotionmorgon

Tid

26 januari,  7.30-9.00

Plats

Conventum Club 700, Örebro

Information

Kostnadsfritt.
Sista anmälan: 25 januari 13.00.

Är du inte medlem, men nyfiken på Promotionmorgon? Då kan du höra av dig till jessica@handelskammarenmalardalen.se för att delta som gäst på morgonen.