Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Genombrott och Innovationer på Morgon på Kammaren

Västerås näringsliv sjuder av energi, genombrott och innovationer efter det senaste frukostmötet på Morgon på Kammaren. Med vår fantastiska Petra Garnås vid rodret som programledare, blev det en morgon som, minst sagt, förenade regionens företagareoch innovatörer. Morgonen var ett tillfälle för nätverkande och inspirationshämtande, där branschens främsta kom för att dela med sig av sina kompetenser och insikter.

Morgon på Kammaren

Programmet som var:

Ella Industriers Martin, nyss utnämnd till Stora Näringslisprisets vinnare, bjöd på en övertygande redogörelse för hur han lyckats skala upp sina verksamheter och skapat en trakt efter kompetenta och erfarna medarbetare som längtar efter att vara en del av hans team.

Elin från Randstad tog även hon plats i soffan och avslöjade det senaste från deras Employer Branding rapport. Bland annat avslöjade hon att lönen nu spelar en större roll än arbetsmiljön för arbetstagare, vilket reflekterar en intressant förändring i arbetsgivarens värderingar. Denna trend går hand i hand med den nuvarande tidsandan och pekar mot nya prioriteringar på arbetsmarknaden.

Aylin från ABB belyste det nya projektet på Finnslätten, där Västerås positionerar sig som en global kraftverkare inom robotteknik. Hon poängterade även betydelsen av kompetensförsörjning i en globaliserad värld, och hur ABB:s framgång vilar på starka medarbetare, från konsulter till fasta anställningar.

Innovativa affärsidéer var i rampljuset när UF-företag som FraudBuster och CoverRun presenterade sina koncept. Gustav från FraudBuster UF tar sikte på att utbilda i förebyggande av bedrägerier. Likaså CoverRun UFs starka affärsidé belystes av Zimon, med medarbetare. De bryter ny mark med virtuella tävlingar inom sport, vilket visar på unga entreprenörers potential att påverka samhället positivt.

Clockworks Petter och Jasmine delade med sig av arbetet med social hållbarhet och hur de tacklar chefsrekrytering och anpassar sig efter en föränderlig arbetsmarknad. De diskuterade även vikten av att öka mångfalden och jämställdheten i branschen. Genom arbetet med en stark och hållbar kompetensförsörjning har Clockwork lösningen för rådande kompetensbrist. Deras traineeprogram är en av deras arbetsområden som främjar framtidens arbetsmarknad.

Från akademiens värld gav Eric från Mälardalens universitet dessutom en inblick i den pågående omvandlingen sedan institutionens uppgradering till universitetsstatus. Han talade om vikten av tvärvetenskaplig forskning och kommunikationens roll för att bygga trygghet och möjligheter för alla åldrar.

Dagen avrundades av Handelskammarens egna Felix Andersson, som tackade för Stora Näringslivsdagen som blev succé. Felix påminde även om kommande händelser på Kammaren, såsom julavslutningen för Morgon på Kammaren och det efterlängtade julminglet för alla medlemmar.

Vi hoppas att vi ses redan 7e december på nästa Morgon på Kammaren. Anmäl dig här redan nu! 

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Magnus Forslund.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.