Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Säsongsavslutning med Morgon på Kammaren

Morgon på Kammaren avslutar säsongen med en imponerande sammansättning av framstående företag och innovativa projekt.

Det digitala företaget Easy To Trust är en ledande aktör inom riskhantering och hållbarhet och arbetar aktivt för att hjälpa företag att integrera hållbarhetsprinciper i sin verksamhet. Mari Hellblom, grundare och ägare av Easy To Trust, driver t illsammans med Handelskammaren Mälardalen driver Mari en banbrytande omgång av utbildningen "Hållbart Företagande i Praktiken" med start 18 oktober.

I dagens globaliserade värld är investeringar i utbildning och kompetensförsörjning avgörande. Utbildningskoncernen ABB-gymnasiet, Hitachigymnasiet, Vattenfallgymnasiet och Mälardalen International School strävar efter att vara en viktig del av Västerås kompetensförsörjning. Inga Näslund, VD för utbildningskoncernen, och Petra Nygård, rektor på Mälardalen International School, betonar betydelsen av en internationell skola för att berika samhället och ge staden en konkurrensfördel.

För företag som behöver anställa specialister från utlandet erbjuder Handelskammaren Mälardalen en unik helhetslösning genom sin Relocation Service. Denna tjänst fungerar som en förlängning av företagens HR-avdelningar och effektiviserar processen för att hjälpa medarbetare att snabbare känna sig hemma och prestera på topp, tack vare Handelskammarens omfattande kontaktnät och lokala kännedom.

För många företag kan det vara en utmaning att initiera och utveckla ett aktivt styrelsearbete. Med projektet "Värdeskapande Styrelsearbete" strävar StyrelseAkademien efter att göra denna process enklare och mer tillgänglig. Genom utbildningar och seminarier erbjuder de företag de nödvändiga verktygen och insikterna för att skapa en mer effektiv och värdeskapande styrelse.

"Vi förstår de utmaningar som företag står inför när de vill aktivera sin styrelse och utveckla dess potential. Genom vårt projekt 'Värdeskapande Styrelsearbete' vill vi underlätta den här processen och ge företagen de verktyg de behöver för att framgångsrikt driva sin styrelseverksamhet", säger Jan-Erik Westlund, representant för StyrelseAkademien Mälardalen.

Café Bar och Björklunds Kafferosteri samarbetar för att erbjuda kaffeälskare en unik och hållbar upplevelse. Genom fokus på hållbar odling och produktion strävar de efter att erbjuda högkvalitativt kaffe samtidigt som de värnar om miljön och odlarnas välbefinnande. Genom att kombinera sin kunskap och passion för kaffe skapar de en berikande kaffekultur som inspirerar till att utforska nya smaker och aromer.

Avslutningsvis blev det sång från Petra Garnås som skickade iväg oss alla med en härlig sommarkänsla.

Kick-off för Morgon på kammaren äger rum 7 september! Vi ses då!

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Magnus Forslund.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.